У Полтаві планують інтернаціональний пам’ятник загиблим на Майдані

Новини
Ольга Матвієнко15 липня 2014 о 13:322103 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві планують інтернаціональний пам’ятник загиблим на Майдані
​Героїв Небесної сотні, які загинули під час трагічних подій на Майдані, із різних країн вшанують інтернаціональним пам’ятником.

У Полтаві планують інтернаціональний пам’ятник загиблим на МайданіОдин із перших загиблих на Майдані – вірменин Сергій Нігоян. Фото – espreso.tvПро такий намір сьогодні заявили на прес-конференції представники вірменської общини «Урарту». Кошти на пам’ятний знак теж виділить вірменська община міста.

– Ми вже написали листа на ім’я міського голови із проханням виділити ділянку в місті у кілька квадратних метрів для встановлення пам’ятника. Зараз чекаємо рішення сесії, яким і затвердять виділення місця, – розповів Саркіс Агаджанян, керівник організації.

На стелі із рожевого граніту накреслять імена загиблих у Києві громадян Польщі, Вірменії, Грузії, Росії та Білорусі. Матеріал для стели привезуть із Житомира.

В «Урарту» повідомляють, що вже мають розроблений ескіз пам’ятного знаку. Є і майстри, які виконають роботи. Залишається лише питання із місцем розташування. Саркіс Агаджанян переконаний, що пам’ятник Героям Майдану повинен стояти у центрі міста, проте не знає, чи виділить міська влада таке місце.

Раніше повідомляли, що вірменська община хоче встановити в Полтаві пам’ятник Сергію Нігояну.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter