У Полтаві подорожчали квитки на міжобласні маршрути

Новини
Ольга Коваленко16 квітня 2014 о 12:142841 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві подорожчали квитки на міжобласні маршрути
У час постійного коливання валюти та зростання цін на пальне перевізники змушені були підняти ціни на квитки у міжобласному напрямку.

Як розповіли у відділі експлуатації автовокзалу міжобласного сполучення «Полтава-1», подорожчання «торкнулося» маршрутів міжобласного рівня. У середньому квитки стали дорожчими на 35-40 копійок за 1 пасажирокілометр. Тобто, як пояснили у відділі експлуатації, якщо раніше квиток з Полтави до Києва коштував 116 гривень, нині його ціна – 120-136 гривень, відповідно до напрямку автобусу. Це обумовлено тим, що перевізники, які працюють на міжобласних маршрутах, самі регламентують ціни. Вони пояснюють подорожчання – найперше – підняттям цін на пальне.

Складніше перевізникам, що працюють на маршрутах по області. Поки на такі напрямки проїзд не подорожчав. Це обумовлене тим, що рішення приймає обласне керівництво. Перевізники ж незадоволені, адже їм навіть на пальне не вистачає, - розповіли у відділі експлуатації автовокзалу.

Не подорожчали квитки на міжобласні перевезення у компанії «Автолюкс». Як повідомила представник компанії, поки що квитки залишатимуться у ті й же ціновій політиці. То ж, за квиток від Полтави до Києва як і раніше полтавці заплатять 115 гривень. Не підвищила тарифи і приватна компанія «Владислав». До Києва квиток коштує 100 гривень, до Харкова – 50 гривень. Але оператор не змогла запевнити, що ця ситуація не зміниться найближчим часом. Можливо, наступного тижня почуєте іншу суму. Але – сподіваємося на краще.

Та все ж одна з компаній приватних перевізників «Зелений слон» не може дозволити собі таку розкіш і залишити ціни на міжміські перевезення на колишньому рівні. Значно подорожчало пальне, пояснила оператор, тому ціни на квитки підвищилися на 20 відсотків. Тепер до Києва з цією компанією поїдете за 120 гривень.

Журналіст "Кола" учора, 15 квітня, особисто перевірила такий факт. Якщо раніше цей перевізник від Полтави до Пирятина брав з клієнтів 60, то цього тижня вже – 70 гривень.

До теми - З 8 квітня вартість проїзду в маршрутному таксі Полтави – 2,5 гривні

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter