Українців попереджають про можливі відключення світла

Новини
Валентина Зайченко1 вересня 2014 о 14:0230841 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Українців попереджають про можливі відключення світла
Міненерговугілля направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

Українців попереджають про можливі відключення світлаФото з gorlovka.ua

Про це йдеться в повідомленні "Прикарпаттяобленерго" з посиланням на документ Міненерговугілля, пише pravda.com.ua.

– Рішення вдатися до таких методів обумовлене розбалансуванням між виробництвом і споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів, – йдеться в повідомленні. - Виконуючи рішення державного підприємства "Національна енергокомпанія України", "Укренерго" й профільного міністерства, енергетики вимушені запроваджувати так звані графіки аварійних відключень із метою економії палива.

Як зазначили в компанії, відключення проводитимуться за узгодженими з облдержадміністрацією графіками аварійних відключень під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно о 9:00-11:00 і о 20:00-22:00.

– Відключення окремих груп споживачів триватиме не більше двох годин. Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України, - йдеться в повідомленні.

У компанії нагадали, що раніше такі обмежувальні графіки були запроваджені для підприємств і юридичних споживачів області, але вони не дали очікуваного ефекту.

–Зазначимо, що для кожної області встановлено конкретні ліміти потужності. У випадку, якщо область перевищить споживання електроенергії, в дію буде введено графіки аварійних відключень, - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Полтавцям гарячу воду подаватимуть три дні на тиждень

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter