Українця із Небесної сотні визнали кращим автором Вікіпедії

Новини
Ольга Матвієнко11 серпня 2014 о 17:011593 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Українця із Небесної сотні визнали кращим автором Вікіпедії
​Засновника Вікіпедії вразила історія Ігоря Костенка.

Українця із Небесної сотні визнали кращим автором ВікіпедіїІгор Костенко. Фото – uainfo.org

10 серпня 2014 року засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз оголосив Ігоря Костенка, автора статей на інтернет-ресурсі, вікіпедистом року.

Про це повідомили на стаоінці «Української Вікіпедії» у Фесбуці.

– Джиммі Вейлз зазначив, що історія Ігоря Костенка справила на нього глибоке враження, і тому він вирішив вручити цю нагороду саме українцеві. Крім того, ця нагорода є оцінкою вікіспільнотою великого внеску Ігоря до Вікіпедії, активної популяризації ним Вікіпедії в соціальних мережах та відстоювання ним громадянської позиції ненасильницькими методами, – говориться в повідомленні.

Українця із Небесної сотні визнали кращим автором ВікіпедіїДжиммі Вейлз оголошує Ігоря Костенка вікіпедистом року на церемонії закриття Вікіманії-2014 у Лондоні, Великобританія. Автор: NickK. Джерело: Вікісховище

22-річний уродженець Тернополя Ігор Костенко загинув у Києві 20 лютого біля Жовтневого палацу. Ігор був активним дописувачем української Вікіпедії, писав під ім’ям Ig2000, пишуть на вільному українському блозі "Вікі-технології і медії". Ігор зареєструвався 23 липня 2011 і вже того ж місяця почав писати перші статті. За два з половиною роки він написав понад 280 статей, зробив понад 1600 редагувань. Мав широке коло енциклопедичних інтересів – писав статті спортивної тематики (футбол, Формула-1), з географії, економіки, а також про історію українського війська. Його стаття про есмінець «Незаможник» українського та радянського флоту першої половини XX століття була визнана спільнотою як одна з найповніших та отримала статус «доброї статті». Крім цього, він написав і ряд повідомлень про спортивні події до Вікіновин.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter