В останню дорогу провели капітана Служби безпеки України Геннадія Біліченка

Новини
Ольга Матвієнко15 квітня 2014 о 12:053186 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В останню дорогу провели капітана Служби безпеки України Геннадія Біліченка
Від отриманих поранень 42-річний капітан Геннадій Біліченко загинув неподалік Слов’янська. 15 квітня полтавці прийшли попрощатися із Героєм.

В останню дорогу провели капітана Служби безпеки України Геннадія БіліченкаПолтавці прощаються з Геннадієм Біліченком. Фото Олега Журавльова

До виставкової зали міського Будинку культури прийшли і звичайні полтавці, і представники правоохоронних органів, і керівники області. Нескінченним потоком до труни йшли і дорослі, і підлітки, або покласти червоні гвоздики.

Загиблого бійця колеги згадують, як чесного службовця та вірного товариша, а друзі – як гарного друга.

– Геннадій служив під моїм керівництвом багато років. В органи Служби безпеки України прийшов у 1995 році. З того часу він працював у підрозділі «Альфа», який є найбільш підготовленим спецпідрозділом в СБУ. Пройшов шлях від прапорщика до капітана, – розповів контр-адмірал Юрій Парамонов, колишній начальник полтавського управління СБУ.

В останню дорогу провели капітана Служби безпеки України Геннадія БіліченкаЮрій Парамонов багато років працював із загиблим альфівцем. Фото Олега Журавльова

За словами Юрія Парамонова, сам факт, що Геннадій Біліченко був прапорщиком і дослужився до капітана, говорить про те, що він був добросовісним, чесним офіцером. На його рахунку не один десяток бойових спецоперацій.

З теплом згадують його і друзі:

– Він завжди всім поспішав на допомогу, був гарним другом. Ніколи і нікому ні в чому не відмовляв. Гарна людина пішла з життя, – розповіла Світлана Овсянник, подруга сім’ї.

В останню дорогу провели капітана Служби безпеки України Геннадія БіліченкаПодруга родини Біліченко ледь стримує сльози, згадуючи Геннадія. Фото Олега Журавльова

Знайомі родини Біліченко розповідають, що одразу після трагічної загибелі Геннадія зателефонували його колеги, а вже потім побачили все це по телебаченню. Говорять, що до останнього не вірили, що з життя пішов Геннадій.

Не так давно у Геннадія Біліченка помер батько, а мати хворіє. Тепер вона, дружина Наталія з неповнолітнім сином залишилися самі.

Присутній на прощанні перший віце-прем’єр України Віталій Ярема зазначив, що держава не залишить родину загиблого спецпризначення без допомоги:

– Знаю, що керівництвом СБУ вживаються заходи, щоб підтримати сім’ю загиблого офіцера. Відомо, що їм запропоновано квартиру в місті Полтаві. Крім того, уряд розглядає питання, щоб представити Геннадія до державної нагороди. Він віддав життя за Україну, за нашу незалежність, загинув, як герой. Це надає нам мужності, наснаги, щоб протистояти сепаратистам, терористам і звільнити Україну від цієї нечисті, – сказав Ярема.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter