У Полтаві в техуніверситеті збираються закрити кафедру – у виші все заперечують

Новини
Надія Труш20 листопада 2014 о 09:0935061 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві в техуніверситеті збираються закрити кафедру – у виші все заперечують
У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка викладачі і студенти скаржаться, що кафедру образотворчого мистецтва хочуть розформувати. Керівництво вишу ці заяви відкидає.

В техуніверситеті імені Кондратюка збираються закрити кафедру – у виші все заперечують

За словами ініціативної групи викладачів кафедри, студентів, які навчаються на архітектурному факультеті, збираються приєднати до будівельного факультету.

А тих, хто навчається на кафедрі образотворчого мистецтва (а таких до сотні, у тому числі й тих, хто навчається за контрактом) – ліквідувати. Художники скаржаться на незаконність рішення про розформування кафедри.

Художники вишу скаржаться на ректора у Міносвіти

Викладачі і студенти кафедри образотворчого мистецтва уже звернулися із скаргами в Міносвіти, чекають на відповідь. Поки ж у пошуках справедливості шукають порозуміння із керівництвом навчального закладу та намагаються дати ситуації розголосу у пресі.

– Нам кажуть, що немає науково-педагогічного кваліфікованого складу, хоча ми художники, у нас є практичні заняття. Так, у нас науки немає як такої, ми малюємо. Закриття кафедри йде неофіційно. Відбувається спілкування студентів-художників із ректором, перевірки, тести на визначення інтелектуального рівня. Мало того, художників викликають по одному і фальсифікують показання по перевірці, – йдеться у колективному зверненні викладачів кафедри. Під листом підписалися щонайменше 24 викладачів (Тарасенко О.К, Безуглов В.В, Ханко В.М.

Левадний О.М, Волик П.І, Грибан М.Ф, Чопенко Н.С, Перець О.О, Журавльов С.О, Голуб В.П, Коршунов Д.О, Гуржій І.А, Болюх М.Ф. Григор’єв С.С, Панченко М.В, Корф-Іванюк Н.А, Герасименко М.С, Мікеладзе Н,Г, Метель Т.В, Дудка С.-Р. О, Барило М. П, Ріттер Л. В.Тофан І. В. та інші).

Художники кажуть, що їх звинувачують у нерентабельності та відсутності кваліфікації. Однак пояснюють, що це невиправдано, бо, мовляв, забезпечують себе самі: зробили ремонт корпусу власним коштом, забезпечують себе усім необхідним матеріалом для роботи. Крім того, скаржаться на заборону вільно працювати.

– Писали прохання на ім’я ректора Володимира Онищенка працювати до 21 години вечора, адже у кімнатах гуртожитку працювати важко, і не завжди великі конструкції можна донести у інше приміщення. Нам не дозволили, при цьому не пояснили чітко, чому відмовили. Не дозволяють робити виставок, усі, що йдуть не під едігою університету, не зараховуються. Тобто всеукраїнські олімпіади, конкурси – все це все уже не рахується, не можна, – скаржиться ініціативна група кафедри образотворчого мистецтва.

Керівництво техуніверситету імені Юрія Кондратюка заперечує розформування скандальної кафедри

Ми намагалися поговорити із ректором вишу, але нам повідомили, що він на лікарняному. Ситуацію прокоментував Василь Шулик, проректор із наукової та інноваційної роботи.

– Я такої інформації не маю, щоб кафедра закривалася. Жодних рішень щодо змін діяльності кафедри не приймалося, – запевняє Василь Шулик. – Кафедра продовжує працювати у тому ж режимі, що й працювала. Немає запланованих змін й у плані стратегічного розвитку навчального закладу. А чутки, які поширюються містом, коментувати не можу.

Попри заспокійливу відповідь проректора, насторожує цікавий факт. На офіційному сайті вишу у розділі «Кафедри» кафедра образотворчого мистецтва немає жодної інформації про склад викладачів, дисципліни, студентів, контактів тощо.

В техуніверситеті імені Кондратюка збираються закрити кафедру – у виші все заперечують

Позначено лише, що інформація оновлюється. Як пояснив пан Шулик, це просто технічні нюанси і жодного відношення до так званих чуток щодо розформування кафедри образотворчого мистецтва не має.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter