В Україні стрімко зросли тарифи на опалення

Новини
Надія Труш22 листопада 2014 о 14:263673 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні стрімко зросли тарифи на опалення
В Україні вступила в силу Постанова нацкомісії щодо підвищення вартості опалення до 10-11 грн / кв. м.

В Україні стрімко зросли тарифи на опаленняфото з сайту.gazeta.lviv.ua

Про це повідомили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

"Підвищення тарифів на опалення закріплено в постанові Нацкомісії № 146 від 17 жовтня" Про встановлення тарифів на послуги централізованого опалення та послуги централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню суб'єктами господарювання, які є виконавцями цих послуг ", - відзначили в прес-службі відомства, повідомляє segodnya.ua.

В регуляторі відзначали, що важливим чинником, який веде до різкого зростання місячної оплати, є перехід з 12-місячної на 6-місячну оплату (тільки в опалювальний сезон).

– У цій версії тарифів розрахунок проводився на шість місяців (на період опалювального сезону). Тобто, тільки за рахунок зміни методології, тарифи зросли в два рази. Можливим вирішенням проблеми є перегляд методології розрахунків та повернення до 12-місячного нарахування. Ми плануємо звернутися з цією пропозицією до Кабміну. Разом з тим, комісія розуміє проблематику тарифоутворення для ТКЕ, розуміє, що газ, який використовується для виробництва тепла, споживається зараз і оплачувати його НАК "Нафтогаз України " потрібно зараз. Розтягуючи оплату на 12 місяців, ми автоматично створюємо для " Нафтогазу"проблеми: курсову різницю, вимивання обігових коштів, - цитують слова глави НКРЕКУ Володимира Демчишина.

В комісії також нагадали про те, що в Україні діє програма державної підтримки (субсидій) для малозабезпечених категорій населення.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter