Фото. На Полтавщині відбулися змагання вальників лісу

Новини
Олег Журавльов22 липня 2014 о 18:052726 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фото. На Полтавщині відбулися змагання вальників лісу
Днями на території Борівського лісництва ДП «Полтавський лісгосп» відбулися обласні змагання вальників лісу.

Конкурс складався з п’яти завдань, у яких конкурсанти могли показати свою майстерність, а саме: заміна пильного ланцюга бензопили, точне та комбіноване розпилювання колод, обрізування гілок, звалювання дерев.

У змаганнях взяли участь вальники з шести лісових господарств. Окрім досвідчених учасників були й три новачки, які, здобувши перемогу у відбіркових конкурсах, вперше змагалися на обласному рівні.

Також свої вміння перевірив і молодий лісоруб у категорії юніори Сергій Тимошенко. Юнак, який з дитинства бував з батьком-лісівником у лісі, закінчивши Львівський національний лісотехнічний університет, вирішив зі своїм наставником-татом Віктором Тимошенком позмагатися у конкурсі вальників лісу. Як розповів, важко змагатися з професіоналами, котрі вже десятки років відточували свою майстерність щоденною працею. Та все ж поряд з ними молодий вальник показав досить високий результат. Він обійшов у змаганнях навіть старших колег.

Проте, за результатами п’яти конкурсів, переможцем та призерами стали досвідчені професіонали, котрі щороку здобувають найвищі результати:

І місце – Олександр Найда з ДП «Гадяцький лісгосп»;

ІІ місце – Віктор Тимошенко з ДП «Пирятинський лісгосп»;

ІІІ місце – Сергій Глушко з ДП «Лубенський лісгосп».

Олександр Найда, брав участь вже 10 разів, з яких 7 ставав переможцем і демонстрував вміння на Всеукраїнському чемпіонаті, розповів:

– Як на змагання їжджу, то є секрети невеликі – знайомимося на чемпіонатах України. Тут починаємо їх впроваджувати і тренувати. Тренування відрізняються від змагання.

Привітати переможців та оцінити рівень їхньої майстерності завітав голова Товариства лісівників України Олександр Яресько. Вітаючи переможців, Олександр Павлович наголосив: професія вальника – одна з найголовніших і найнебезпечніших у лісовій галузі, тому така своєрідна перевірка у конкурсі допомагає не лише перевірити професійні навички, а й провести профілактику виробничого травматизму.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter