«Вихідні з книгою»: читаємо «Переломний момент» Малкольма Гладуелла

Новини
Надія Труш19 жовтня 2014 о 09:001129 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Вихідні з книгою»: читаємо «Переломний момент» Малкольма Гладуелла
Грип, туберкульоз, ебола, цікава ідея. Здавалося, що спільного може бути в цьому переліку? А те, що все це поширюється вірусним шляхом.

«Вихідні з книгою»: читаємо «Переломний момент» Малкольма Гладуелла

Після книги «Переломний момент» журналіст «The New Yorker» і поп-соціолог Малкольм Гладуелл став письменником світового рівня. На даний момент він вже написав 5 книг, кожна з яких стає бестселером. У них він розповідає цікаві наукові явища, пояснюючи їх на унікальних феноменах, що трапляються в історії.

«Переломний момент» досліджує поширення ідей. Тих ідей, що в достатньо короткий час заволодівають масовою аудиторією. Наприклад, популярність взуття «Hush Puppies», яке стало просто культовим у США наприкінці ХХ століття.

Ідеї, на думку автора, поширюються так само, як і будь-який вірус. Гладуелл показує як від маленької групи ентузіастів хороша ідея досягає величезної аудиторії.

В цьому процесі основну роль відіграють три типи людей: Об’єднувачі – комунікабельні персони з сотнями, якщо не тисячами контактів, які, здається знають всіх (кожен з нас має таких друзів чи знайомих), Знавці – допитливі особи, які цікавляться інформацією про ціни, товари, тенденції (такі собі ринкові інтелектуали), Продавці – ті, що можуть поширити товар, ідею, інформацію так, що Ви просто будете не в стані опиратися.

«Вихідні з книгою»: читаємо «Переломний момент» Малкольма ГладуеллаМалкольм Гладуелл (фото – busines-club.livejournal.com)

Саме симбіоз людей з такими типажами і дозволяє поширити ідею. Малкольм Гладуелл показує приклади цих людей, їх історії, цікаві випадки успішності вірусного поширення і розповідає про все, що для цього потрібно.

Книга цікава не тільки тим читачам, чия робота пов’язана з рекламою чи піаром. Наразі ми всі стаємо поширювачами ідей, які сповідуємо і які самі по собі є вірусом. Тільки від нашої роботи і наполегливості залежить їх успішність та життєздатність.

А Малкольма Гладуелла я раджу читати. Якби кожен дослідник міг так доступно розповідати про свої результати, то ми б мали набагато більше цікавої науково-популярної літератури.

Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter