«Вихідні з книгою»: "Мелодія кави у тональності кардамону"

Новини
Надія Труш27 квітня 2014 о 13:003162 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Вихідні з книгою»: "Мелодія кави у тональності кардамону"
Традиційно вихідні «Коло» пропонує провести з книгою. Або – знайти вільну годинку для читання.

Обкладинка книжки уже манить до себе, ніби припрошує читати. Приємний для ока дизайн обкладинки, помітка "Роман, що зігріває душу", приваблює ще дужче. Мова про письменницю Наталію Гурницьку і її книгу "Мелодія кави у тональності кардамону".

«Вихідні з книгою»: фото з сайту vsiknygy.net.ua

Яке воно, львівське кохання? І не просто кохання, а заборонене кохання? Авторка книжки переконана, що кохання, справжнє кохання – драматичне і самовіддане. Жінкам роман однозначно сподобається. Кожна сторінка розчулює. Чоловікам сюжет може здатися дещо тривіальним, таким собі "дамським романом". Але в будь-якому випадку головна героїня Анна, донька священника з небагатої родини, що закохалася в одруженого набагато старшого за неї чоловіка – не залишить байдужим.

Юна дівчина, спалахнувши почуттям до одруженого чоловіка, змушена вмить стати дорослою і мудрішою. XIX століття Часи Австро-Угорської імперії. Ситуація, в яку потрапила головна героїня роману, дійсно заборонена. Покохати, щоб бути на відстані і в той же час ніби поряд. Отримати, щоб втратити назавжди. Здається, ніби авторка навмисне змовчала про неспокійні часи, в які жила її героїня і мало розповіла на сторінках про тогочасний Львів, революцію. барикади, постріли, зачинені вікна будинків – так згадується у книзі середина XIX століття. Можливо, так треба, щоб ми розуміли, що найважливіше – почуття і життя?

Читайте також

Проект «Вихідні з книгою»: надсилайте відеопоезію чи відеопрозу

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter