З пам’ятника Небесній сотні у Полтаві змили георгіївську стрічку (фото, відео)

Новини
Надія Труш13 червня 2014 о 11:5738543 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 З пам’ятника Небесній сотні у Полтаві змили георгіївську стрічку (фото, відео)
Забруднений жовто-чорною фарбою пам’ятник Небесній сотні уже приводять до ладу активісти.

Про це розповіла Оксана Галаган, одна із художниць, що прикрашали колишній пам’ятник Леніну віршами про героїв Небесної сотні.

З пам’ятника Небесній сотні у Полтаві уже змили георгіївську стрічку (фото, відео)фото і відео далі надані Олександрою Сиротенко

Сьогодні вранці, 13 червня, пам’ятник побачили в жахливому стані, його розмалювали і залишили напис "Русь".

Активісти самі взялися відновлювати монумент.

– Ми прийшли до пам’ятника, дехто приніс розчинник, змиваємо напис і жовто-чорну фарбу, – розповіла в телефонній розмові Оксана Галаган. – Фарба стирається добре, але малюнок доведеться, мабуть, малювати заново. Вірші досить буде трішки підправити. Знаєте, ми очікували такої реакції на пам’ятник, але трішки раніше. Що ж, будемо відновлювати його.

Довго говорити активістка не могла – над відновленням пам’ятника героям Небесної сотні саме кипить робота.

Міліція ж уже почала розслідування.

– Є заява, наданий запит на відео, – прокоментував ситуацію Юрій Сулаєв, речник обласної міліції. – Інформація про правопорушення вже внесена до ЄРДР в Октябрському РВ. Розпочате слідство.

Нагадаємо, за останній місяць це уже другий випадок руйнування пам’ятника Небесній сотні. Нещодавно постамент закидали брудом і полуницею.

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter