З вірою у перемогу полтавські силовики вирушили у зону АТО

АТО
Олег Апостолов20 січня 2015 о 17:441895 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 З вірою у перемогу полтавські силовики вирушили у зону АТО
Бійці забезпечені усим необхідним спорядженням та мають високий бойовий дух.

З вірою у перемогу полтавські силовики вирушили у зону АТОПротягом місяця зведений підрозділ силовиків охоронятиме незалежність України на Сході. Фото Ольги Матвієнко

Сьогодні, 20 січня, 235 бійців зведеного загону та батальйону особливого призначення патрульної служби «Полтава» та «Кременчук» відбули до зони проведення антитерористичної операції на територію Донецької та Луганської областей. Силовики будуть нести службу протягом 30 діб у різних точках АТО.

Дивіться фоторепортаж із відправки полтавських правоохоронців на Схід

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника УМВС України у Полтавській області підполковника Андрій Балоня, усі бійці чудово підготовлені до цієї непростої служби, мають високий бойовий дух та готові вміло і самовіддано виконувати завдання у зоні АТО. Силовик також зазначив, що міліціонери забезпечені матеріально на найвищому рівні. Це стосується форми, спорядження, засобів індивідуального захисту та необхідних медикаментів.

Настрій у бійців, які вишикувалися на плацу обласного управління МВС, дійсно бойовий, адже силоміць нікого у зону бойових дій не женуть – міліціонери самостійно приймають таке рішення на добровільних началах. Старший лейтенант міліції на імя Сергій – не виняток.

Налаштований позитивно, адже маю необхідні знання і навички. Сподіваюся, їх вистачить. Забезпеченням задоволений – окрім особистої стрілецької зброї, АК-74 і ПМ, нам видали якісні бронежилети 4-го класу та кевларові шоломи, – зазначив боєць.

З вірою у перемогу полтавські силовики вирушили у зону АТОПроводжати бійців прийшли рідні. Фото Ольги Матвієнко

Серед силовиків, які відправляються у зону АТО, є й ті, що їдуть на Схід не вперше та вже мають за плечима бойовий досвід. Молодший сержант батальйону «Полтава» з позивним Соловей відчув на собі небезпеку війни у всіх її проявах. В його очах – дивна суміш приреченості та завзяття. Боєць, будучи за кермом службового авто, шість разів потрапляв під обстріл ворожих «Градів», неодноразово вивозив із зони небезпеки поранених та загиблих. За словами Соловя, боятися на війні – це абсолютно нормально й у цьому немає нічого осудного.

– У кожного солдата є страх. Не бояться лише ненормальні. Страх – це спасіння душі, – сказав він.

Андрій, лейтенант 128-ї бригади ЗСУ, також прийшов провести своїх побратимів. За його плечима – півроку АТО. За словами військового, найдраматичнішим моментом у його бойовій біографії був 4-годинний безперервний масований артобстріл з богу ворога. Тоді сили антитерористичної операції втратили чимало техніки, однак, на щастя, обійшлося без загиблих. Андрій також зазначив, що останнім часом на Сході активізувалися диверсійно-розвідувальні групи ворога.

– Усе частіше дошкуляють снайпери та й взагалі підготовка ворожих військ стала значно кращою. У нас є дані, що на боці сепаратистів воює багато кадрових офіцерів російської армії, – розповів військовий.

Участь у заході взяв також полтавський міський голова Олександр Мамай. Чиновник повідомив, що міська рада виділила на УМВС Полтавської області 1,5 мільйони гривень. За його словами, ці кошти пішли на нові бронежилети та шоломи для наших бійців. Також 750 тисяч гривень було перераховано на полтавське обласне управління СБУ, така ж сума пішла на Полтавський облвоєнкомат.

Також Мамай зазначив, що усі учасники АТО неодмінно отримають земельні ділянки.

- Всі ми повинні бути друзями і спільно захищати свою Вітчизну – кожен на своєму місці. Ми будемо робити все, щоб ви неодмінно повернулися додому, – додав міський голова, звертаючись до бійців.

З напутнім словом перед вояками виступив і заступник голови Полтавської облради та керівництво обласного управління міліції.

Під кінець заходу силовиків благословив Архиєпископ Полтавський та Кременчуцький Федір, а учні 32 гімназії роздали бійцям дитячі малюнки та власноруч виготовлені обереги. Діти переконані: із власниками цих подарунків точно не станеться нічого лихого і вони неодмінно повернуться додому живими та неушкодженими.

З вірою у перемогу полтавські силовики вирушили у зону АТОДіти роздали міліціонерам виготовлені власноруч обереги. Фото Ольги Матвієнко

Під звуки козацького маршу бійці зведеного загону полтавської обласної міліції залишили плац та, попрощавшись із близькими та рідними, вирушили на Схід назустріч небезпеці та, звісно ж, перемозі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter