Зарплата для полтавців у спецпідрозділах міліції зросла до 3-5 тисяч

Новини
Ольга Матвієнко7 травня 2014 о 15:465375 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Зарплата для полтавців у спецпідрозділах міліції зросла до 3-5 тисяч
Змінили умови набору до спецпідрозділів "Каскад", "Полтава", "Кременчук" та збільшили зарплату.

Зарплата для полтавців у спецпідрозділах міліції зросла до 3-5 тисячМіліція заохочує полтаців вступати до спецпідрозділів (topnews.kiev.ua)

У непростий для України час Міністерство внутрішніх справ ініціювало збільшення особового складу міліції за рахунок створення підрозділів міліції спеціального призначення. У першу чергу, такі підрозділі формують у регіонах з підвищеним ризиком.

На Полтавщині оголосили про створення трьох спецпідрозділів – роти міліції «Полтава» та «Кременчук», батальйону «Каскад». 6 травня видали указ про створення четвертого підрозділу – «Каскад–1». Про різницю та призначення нових працівників міліції «Коло» дізналося в УМВС у Полтавській області.

Реформування міліції за грузинським зразком

Спецпідрозділи міліції формуються за грузинським зразком: серед цивільного населення відбувається набір бажаючих віком від 18 до 55 років, розповіли в УМВС.

Тактичної відмінності між ротами «Полтава», «Кременчук» та батальйонами «Каскад», «Каскад–1» немає. Службовці усіх чотирьох – виконуватимуть статутні обов’язки працівників ОСВ: нестимуть патрульну службу, а в разі необхідності братимуть участь у спеціальних операціях.

Єдине, що до «Каскаду» та «Каскаду– 1» набиратимуть чоловіків з вищою освітою. Для служби в «Полтаві» та «Кременчуці» достатньо досягти 18 років та мати повну середню освіту.

Проходження комісії та подача документів – близько дня, а навчання – тиждень

Для того, аби вступити до лав міліції у складі новостворених підрозділів, необхідно подати документи та пройти медкомісію. Основними критеріями для роботи в ОВС є відсутність судимості та задовільний стан здоров’я. За словами Юрія Сулаєва, подача документів, перевірка даних про несудимість та проходження медкомісії займає один день. Вже наступного дня новобранців відправляють на навчання.

Усі новобранці проходять навчання за скороченою програмою протягом тижня (52 години). Протягом курсу навчаються: поводженню та меж застосування зброї, заходам безпеки, вивчають основні законодавчі акти, з нормами яких стикатимуться безпосередньо під час виконання службових обов’язків.

У разі необхідності зброю отримають усі

Як тільки новонабрані працівники міліції пройшли підготовку, їм видають обмундирування, посвідчення і вони готові до несення служби.

Відповідно до чинного законодавства працівники підрозділів отримуватимуть зброю у разі необхідності. Підготовка передбачає володіння усіма видами зброї.

Зарплата – до 5 тисяч гривень

Працівники нових підрозділів отримуватимуть більше, ніж інші працівники підрозділів міліції. На початок оголошення про створення підрозділів міліції спеціального призначення «Каскад», «Полтава» та «Кременчук» заробітна платня у них становила 1800 гривень.

– Це було перша пропозиція щодо заробітної платні, пов’язана із нестачею коштів. Це відповідно до тих окладів, які є у діючих працівників міліції. Але у зв’язку з тим, що цей оклад дуже низький, бажаючих вступати в лави міліції практично не було, – розповів Юрій Сулаєв. – На рівні Міністерства було прийняте рішення підняти планку від 3 до 5 тисяч гривень.

Реформа триває і у подальшому й інших працівників міліції чекає збільшення окладів. На даному ж етапі першочергове завдання – забезпечити тим, хто бажає служити батьківщини, інтересам громади, не просто на словах на мітингах, дати можливість ще й достойно працевлаштуватися.

Робота в міліції замість служби в армії

6 травня Верховна Рада затвердила ініціативу Кабінету Міністрів і дозволила призовникам до армії вступати замість цього до підрозділів міліції спеціального призначення. На Полтавщині – це «Полтава» та «Кременчук».

До підрозділів особливо закликають вступати молодь, а також колишніх службовців – ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ, Збройних Сил України. Для останніх також внесли зміни в пенсійне законодавство. Відтепер ті, хто отримує пенсію, як колишні службовці ОВС та ЗСУ, у разі вступу на службу до нових підрозділів міліції, отримуватимуть і пенсію, і заробітну плату в повному обсязі.

– Ми не просто запрошуємо на службу досвідчений службовців, а закликаємо. Тим більше, що це вже є готові професійно підготовлені люди, які можуть допомогти державі в цій ситуації, наголосив Юрій Сулаєв.

Також ті, хто братиме участь у антитерористичних операціях, відтепер отримуватимуть статус ветеранів війни та учасників бойових дій.

Умови набору:

1. Вік від 18 до 45 років;

2. Відсутність судимості;

3. Задовільний стан здоров’я;

До участь в конкурсі потрібно подати такі документи:

1. Паспорт громадянина України

2. Ідентифікаційний код

3. Свідоцтво про народження

4. Документи про освіту

5. Трудову книжку

6. Військовий квиток або приписне свідоцтво

7. Одну фотографію 9х12, дві – 3х4.

«Каскад», «Каскад–1»: УМВС України в Полтавській області, місто Полтава, вул. Пушкіна, 83. Контактна особа: майор міліції Баратюк Віталій Петрович, телефон: (0532) 51-75-05, 093-949-66-11.

«Полтава»: (0532) 510-022, 066-111-90-55.

Резюме надсилати на електронну адресу: kdrpolt@i.uа

«Кременчук»: місто Кременчук, вул. 29 Вересня, 6, кабінет 35, контактні телефони в місті Кременчук (0536) 76-73-45, 099-63-54-094.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter