Держава сплатить 70% вартості шкільних автобусів

Освіта
Надія Труш10 червня 2016 о 16:23859 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Держава сплатить 70% вартості шкільних автобусів
Уряд підтримав ініціативу Міністерства освіти і науки України щодо збільшення долі державного співфінансування в цьогорічній закупівлі шкільних автобусів для сільських територій.

Держава сплатить 70% вартості шкільних автобусівДержава сплатить 70% вартості шкільних автобусів. Фото ar.volyn.ua

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки. Пропорція співфінансування «50% на 50%» змінена на «70% на 30%» для тих місцевих громад, що не мають відповідних надходжень до місцевих бюджетів, пише спеціалізоване освітнє видання.

Із запровадженням нового розподілу, органи місцевого самоврядування мають півтора місяці для того, щоб оголосити тендери на закупівлю автобусів.

– Нова пропорція спільної закупівлі виглядає так: не більше 70% коштів виділяє держбюджет і не менше 30% – місцеві бюджети. Якщо ж органи місцевого самоврядування будуть зволікати із закупівлею шкільних автобусів, які потрібні учням до початку навчального року, – їхні кошти будуть перерозподілені на користь тих органів місцевого самоврядування, які готові закуповувати автобуси і витрачати на це кошти із власних бюджетів – цитують міністра освіти і науки Лілію Гриневич.

На сьогодні вартість автобусів на 31 посадочне місце (28 дітей + 3 супроводжуючі особи), які відповідають екологічним нормам «Євро-4» та «Євро-5», варіюється від 1,4 млн грн до 1,6 млн грн. Загалом на придбання шкільних автобусів у держбюджеті на 2016 рік закладено 600 млн грн.

До теми: Учителі пропонують перейти на електронні журнали

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter