На Полтавщині 20 абітурієнтів не набрали мінімуму на ЗНО з української

Освіта
15 липня 2015 о 12:341499 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині 20 абітурієнтів не набрали мінімуму на ЗНО з української
Усі учні з одного району області.

На Полтавщині 20 абітурієнтів не набрали мінімуму на ЗНО з української

Українську мову та літературу, дисципліни, які не обирають, а складають усі випускники на ЗНО, здатні подужати не всі. Це показують результати тестування. На сайті Українського центру оцінювання якості освіти міститься інформація про заклади, випускники яких не набрали мінімуму з української. До уваги беруться ті школи, у яких 10 і більше осіб не склали ЗНО з української мови та літератури.

Читайте також: П’ятеро полтавських абітурієнтів набрали максимум балів із двох предметів на ЗНО

На Полтавщині таких закладів два, до речі, в одному районі. У Глобинській загальноосвітній школі І -ІІІ ступенів №5 Глобинської районної ради Полтавської області 47 випускників, із яких 10 не подолали поріг «склав/не склав» у 22 тестових бали. У Градизькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 Глобинської районної ради Полтавської області 35 випускників, 10 – не склали.

В Україні в цьому рейтингу лідирує Закарпатська область, багато випускників не набрали мінімуму в Одеській, Чернівецькій, Рівненській та Івано-Франківській областях. Є випадки, коли більша частина випускників не склали українську на ЗНО – заклади Чернівецької області Сторожинецького району, школа на Закарпатті в Хустському районі.

Ніна Король

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter