Полтавська молодь не хоче вчитися на робітників

Освіта
Ольга Правденко28 серпня 2014 о 11:191627 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська молодь не хоче вчитися на робітників
Робітничі професії продовжують стрімко втрачати популярність серед юних полтавців. У 9-х полтавських профтехучилищах цього року недобір.

Полтавська молодь не хоче вчитися на робітниківСергій Шевчук, фото з сайту pp.vk.me

– Невтішна ситуація склалася у полтавських ПТУ №№ 4, 6,25,27,32,49,54,55,56, а також в професійному будівельному ліцеї Комосомольська, Решетилівському художньому професійному ліцеї, Полтавському політехнічному ліцеї, – коментує Сергій Шевчук, директор Полтавського обласного департаменту освіти та науки. – Ці заклади щороку не виконують план набору,, попри те, що зменшують його обсяги. Тому підготовка одного кваліфікованого робітника в таких малокомплектних ПТНЗ виходить занадто дорогою.

За словами Шевчука, педагоги профтехзакладів повинні направити зусилля на підняття престижу робітничх професій, особливо важливо залучати до здобуття такої освіти неповнолітніх із соціально-незахищених сімей, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами.

Читайте також: у більшості сільських шкіл Полтавщини навчається менше 15 учнів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter