«Україна – єдина країна» – тема Першого уроку в школах

Освіта
Валентина Зайченко2 серпня 2014 о 15:353812 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Україна – єдина країна» – тема Першого уроку в школах
Міністерство освіти і науки України визначило тему Першого уроку в школах.

«Україна – єдина країна» – тема Першого уроку в школахФото з i-news.kz

Так, суспільно-політична ситуація та події останніх місяців, окупація Російською Федерацією Криму, збройні акції російських терористів у східних регіонах України обумовили, що новий 2014/2015 навчальний рік має розпочатися з уроку «Україна – єдина країна» (лист МОН від 01.08.2014 № 1/9-388).

Метою Першого уроку є формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави.

Під час уроку мають бути реалізовані такі завдання:

- ознайомити учнів з основними історичними подіями становлення державності України;

- формувати відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу;

- формувати готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни;

- виховувати повагу до державних символів, шанобливе ставлення до традицій українців та представників інших національностей, що населяють країну.

Основний зміст Першого уроку має бути спрямований на утвердження єдності України, нероздільності її території та народу, що її населяє. Важливо акцентувати увагу дітей на тому, що Крим і Донбас – це Україна, що люди, які мешкають на цих територіях, – громадяни України.

Під час проведення Першого уроку вчитель має сприяти усвідомленню учнями спільності інтересів усіх громадян держави в розбудові України, необхідності інтелектуального, творчого та фізичного розвитку кожної особистості задля розквіту держави в цілому, формуванню міжнаціональної толерантності.

Автор: Урядовий кур’єр

Читайте також: Навчальний рік 2014-2015 – яких змін чекати полтавським школярам

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter