Уряд просять заборонити збір готівки у школах

Освіта
Надія Труш31 серпня 2016 о 10:011209 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Уряд просять заборонити збір готівки у школах
Українці прохають державу заборонити збір благодійних внесків, які стягують з батьків у школярів.

Уряд просять заборонити збір готівки у школахУряд просять заборонити збір готівки у школах. Фото volynnews.com

На сайті Кабінету Міністрів зареєстрували електронну петицію, що містить вимогу заборонити збір готівкових благодійних внесків, що стягуються з батьків та учнів загальноосвітніх шкіл. Про це йдеться на спеціалізованому освітньому порталі.

Зокрема, посилаючись на норми чинного законодавства, автори петиції вимагають заборонити будь-який готівковий збір коштів на території шкіл та дошкільних навчальних закладів, а також забезпечити прозорість збору благодійних внесків в безготівковій формі.

Звертаючись до уряду, автори петиції також просять зобов’язати педагогічних працівників письмово інформувати адміністрацію школи про збір коштів у класах незалежно з чиєї ініціативи він здійснюється.

Також петиція містить вимогу щодо зобов'язання керівників навчальних закладів двічі на рік проводити звітування перед батьківською та педагогічною громадськістю про використання благодійних та спонсорських коштів.

На думку авторів петиції, прийом благодійних внесків має здійснюватись виключно на добровільних засадах, а відповідальність за дотримання вимог законодавства щодо збору внесків та прозорості їх використання має бути покладений на керівників міських управлінь освіти та керівників навчальних закладів.

До теми: У вересні полтавці спробують сили на гарвардських ІТ-курсах

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter