В Україні хочуть створити два міністерства освіти

Освіта
Надія Труш1 грудня 2015 о 16:511083 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 В Україні хочуть створити два міністерства освіти
Одне міністерство має відповідати за вищу освіту, інше за народну.

В Україні хочуть створити два міністерства освітиВ Україні хочуть створити два міністерства освіти. Фото mon.gov.ua

Міністр освіти і науки Сергій Квіт вважає, що в перспективі в Україні має функціонувати два міністерства: вищої освіти і науки та народної освіти. Про це йдеться на спеціалізованому освітньому порталі.

Міністр підкреслив, що у викладачів з'явилося більше часу для наукової роботи, участі у конференціях, написання статей, особистого розвитку та підготовки до занять.

– Так ми наближаємо наш навчальний процес до кращих глобальних стандартів. Окрім того, в наших університетах мало не втричі більше предметів, ніж у західних, - сказав міністр.

За його словами, радянська влада зводила викладацьку роботу до спілкування зі студентами в аудиторіях, практично ігноруючи науково-дослідний сегмент, хоча саме він лежить в основі оцінки якості сучасного університету на міжнародній арені. Саме це називає причиною, чому вітчизняні університети не можуть займати лідерські позиції в глобальних рейтингах.

– Нам потрібно змінити структуру українських університетів. Ми пов'язуємо ці завдання з прийняттям нового закону «Про наукову і науково-технічну діяльність». У перспективі в Україні має бути дві міністерства: вищої освіти і науки, а також - народної освіти, - сказав Квіт.

До теми: Полтавщина отримає шкільні підручники після 1 грудня

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter