Виші зможуть шукати плагіат в дипломах

Освіта
Надія Труш28 грудня 2015 о 15:14995 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Виші зможуть шукати плагіат в дипломах
Дипломи в новому році будуть під контролем – для цього створили спеціальну програму.

Вузи зможуть шукати плагіат в дипломахВузи зможуть шукати плагіат в дипломах. Фото – erve.ua

Нещодавно в Україні створили програмне забезпечення, здатне знаходити текстовий збіг та розпочала співпрацю з кількома українськими університетами, надавши їм можливість безкоштовно перевіряти студентські роботи (переважно дипломи) на наявність текстових збігів. Про це йдеться на спеціалізованому освітньому сайті.

Очікується, що незабаром створять єдину всеукраїнську базу студентських
робіт для безкоштовної перевірки, якою могли б користуватися всі навчальні заклади України.

Автор – компанія «Антиплагіат», яка уклала договори з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, Національним університетом «Львівська політехніка» і Львівською комерційною академією. За умовами договору про співпрацю, вищі навчальні заклади отримали безкоштовний доступ до програмного забезпечення та зараз тестують його якість. Вони можуть перевіряти оригінальність студентських робіт, порівнюючи їх з іншими роботами з інтернету та внутрішньої бази університету.

Програмне забезпечення миттєво надає звіт з відсотковим показником унікальності і збігів, посилання на веб-джерела матеріалу та історію перевірок.

Команда «Антиплагіат» розробила алгоритми, що вміють розпізнавати цитати різних стилів, знаходити перефразування, заміну символів, сінонімізації та інше. Текстові збіги не обов'язково є плагіатом - викладачі розглядають кожен випадок і виносять остаточне рішення індивідуально.

Проект працює завдяки західним інвестиціям. Над ним зараз працюють близько 10 осіб з усього світу разом з фахівцями, яких підключили для розвитку проекту (маркетинг, стратегія, продажі). Проект має два напрямки - b2b (університети і коледжі) і b2c (студенти).

Також «Антиплагіат» працює над рядом безкоштовних освітніх проектів, таких як інтеграція з Google Books і співпраця з University of People.

До теми: Головний освітян Полтавщини повідомив, де в області з’явиться перша школа-хаб

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter