Нардеп Каплін працевлаштував помічником свого конкурента на виборах

Політика
Ольга Матвієнко10 лютого 2015 о 15:512303 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Нардеп Каплін працевлаштував помічником свого конкурента на виборах
Кандидат, із яким Сергій Каплін суперничав на виборах до ВР 2014 року, став помічником нардепа.

Нардеп Каплін працевлаштував помічником свого конкурента на виборахУ нардепа Капліна серед помічників колишній конкурент по виборах. Фото – thekievtimes.ua

Низка депутатів Верховної Ради найняли собі у помічники родичів та технічних кандидатів, які конкурували з ними на парламентських виборах.

Про це свідчать результати дослідження доступної на сайті Верховної Ради інформації про помічників народних депутатів VIII скликання, яке провів рух «Чесно», пише «Українська правда».

– Посвідчення помічника-консультанта народного депутата відкриває практично усі двері, а ті помічники, які перебувають на державній службі, взагалі прирівнюються у статусі до спеціалістів Кабміну. Щороку на оплату праці помічників із коштів держбюджету витрачається понад 100 млн гривень. Саме тому громадськість має право знати: хто вони, помічники народних депутатів, – заявила Галина Чижик, юрист Інституту медіаправа.

В цілому, щонайменше 19 депутатів заручилися допомогою своїх родичів, які мають статус їх помічників. 15 депутатів надали такий статус переможеним опонентам. Серед таких і Сергій Каплін, який переміг на виборах до Верховної Ради по 147 округу в Полтаві. Його помічник Петро Васильович Фарило був конкурентом нардепа.

За дослідженням, показовою є практика депутата VI, VII та VIII cкликань Василя Петьовки: протягом трьох скликань він користується послугами помічника-консультанта Степана Хоми, з яким конкурував на виборах у 2012 та 2014 роках.

Нардеп Каплін працевлаштував помічником свого конкурента на виборах

Абсолютним рекордсменом за кількістю помічників є Михайло Ланьо з депутатської групи «Воля народу» – серед його 28 помічників є двоє власних дітей – Михайло та Павла Ніколетта.

На відміну від нього, 11 депутатів мають лише по одному помічнику. В середньому команди народних депутатів налічують 9 помічників-консультантів.

Станом на 9 лютого відомі прізвища 3715 помічників-консультантів чинних нардепів. Із них 609 є держслужбовцями, на контракті за сумісництвом працевлаштовано 34 людини, на постійній основі працюють 474 помічника. Переважну більшість помічників (2598 або 70%) залучено на громадських засадах.

Серед помічників є 2577 чоловіків та 1138 жінок. На оплачуваній роботі працює приблизно рівна кількість чоловіків та жінок: 569 та 548 відповідно. Серед парламентських фракцій найбільший відсоток жінок допомагає депутатам від «Самопомочі», найменший – членам фракції «Воля народу».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter