Верховна Рада пом'якшила заборону на використання символіки комуністів і нацистів

Політика
Ольга Правденко24 квітня 2015 о 12:5715292 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Верховна Рада пом'якшила заборону на використання символіки комуністів і нацистів
Депутати внесли зміни до закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів в Україні.

Верховна Рада пом'якшила заборону на використання символіки комуністів і нацистівЗакон "Про про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів в Україні", Президент ще не підписав. Фото з сайту tva.ua

За внесення змін до ст.4 закону проголосували 233 депутати, – пише Українська правда.

Згідно зі змінами, заборона не поширюється:

  • – на випадки використання символіки комуністичного і тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму на документах державних органів та органів місцевого самоврядування (місцевих органів державної влади і управління), прийнятих або виданих до 1991 року.
  • – документи, які видані закладами освіти і науки, підприємствами,
    установами, організаціями до 1991 року, та твори мистецтва, створені до набрання чинності цього закону.
  • – заборона не поширюється на оригінали бойових знамен; на державні
    нагороди, ювілейні медалі та інші відзнаки, якими нагороджувалися особи до 1991 року, і протягом 1991-2015 рр. у зв'язку з роковинами подій періоду Другої світової Війни, а також на документи, що засвідчують нагородження ними, та на об'єкти антикварної торгівлі.

Як і раніше, заборона не поширюватиметься на використання символіки в
експозиціях музеїв, тематичних виставках, музейному фонді України, а також бібліотечних фондах на різних носіях інформації, у процесі наукової діяльності, у тому числі під час наукових досліджень та розповсюдження їхніх результатів у незаборонений законодавством України спосіб.

Крім того, заборона не поширювалася і не поширюватиметься на надмогильні
споруди, розташовані на території місць поховання, місць почесних поховань; під час викладу або реконструкції (у тому числі історичних) історичних подій; на приватні колекції та приватні архівні зібрання.

Читайте також: Олександр Масенко, головний комуніст Полтавщини вважає закон недемократичним.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter