У своє 35-ліття хор «Калина» присвятив концерт на вулиці Шевченку та Героям «Небесної сотні»

Полтавський вимір
Олег Журавльов23 квітня 2014 о 08:013451 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У своє 35-ліття хор «Калина» присвятив концерт на вулиці Шевченку та Героям «Небесної сотні»
Близько тисячі полтавців 22 квітня насолоджувалися концертом одного з найвідоміших хорів Полтавщини – Українського народного хору «Калина».

калинаЮвілейний концерт Українського народного хору "Калина"

У день 35 річниці створення «Калина» подарувала Полтаві концерт під відкритим небом на площі перед облдержадміністрацією.

Колектив виконав і добре відомі слухачам пісні, і нові в репертуарі. Серед них – багато на вірші Тараса Шевченка. Традиційно виступ розпочали «Молитвою за Україну». Після чого виконали неофіційний гімн українського народу на слова Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий». Люди співали обидві ці пісні разом з калинянами.

На ювілейний концерт привітати колектив та його засновника, керівника, заслуженого діяча мистецтв України, професора Григорія Левченка прийшли очільники області. Голова Полтавської облдержадміністрації Віктор Бугайчук та голова облради Петро Ворона вручили Левченку та заслуженим співакам хору грамоти з нагрудними відзнаками. До привітань долучився архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір. Владика теж прийшов не з пустими руками. Він розповів гостям свята історію, яка підтверджує – хор «Калина» є візитною карткою Полтавщини:

– Ми кілька років тому проводили молодіжний табір на Франківщині, в селі Делятин Задвірнянського району. Ми спілкувалися з парафіянами і одна бабуся, коли почула звідки ми, то дуже зраділа. Розповіла: «До нас приїжджав хор, «Калина» називається і так я взнала про Полтаву», – розповів владика Федір. – Цю бабусю, коли запросили на виступ невідомого їй хору, то вона казала: «Та що ті москалі можуть заспівати», але після концерту «Калини» вона летіла на крилах додому.