На благодійному концерті у педагогічному університеті назбирали майже 4500 гривень для театру

Полтавський вимір
18 квітня 2014 о 09:072337 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На благодійному концерті у педагогічному університеті назбирали майже 4500 гривень для театру
У великій залі педуніверситету провели благодійний концерт, де збирали кошти на ремонт сцени Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя.

Ідея провести благодійний концерт виникла у старшого викладача кафедри журналістики Гліба Кудряшова, який і став ведучим цього заходу. Проведенню концерту посприяв ректор університету Микола Степаненко та весь колектив, який дружньо долучився до благородної справи, підготував номери.

Нагадаємо, театр Гоголя горів 25 березня

На пропозицію виступити на благодійному концерті відгукнулися представники педагогічного університету: народний фольклорний ансамбль «Жива вода» імені П. Бакланова, заслужена артистка України Наталія Сулаєва, тріо «Млада», учасники студентського театру «Факультет F». Творчу підтримку та небайдужість проявили й інші творчі колективи міста. Серед них і учні та викладачі Полтавської дитячої музичної школи № 1 імені П. Майбороди, провідні колективи Полтавського музичного училища.

Не обійшлося без виступів провідних артистів Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. Гоголя: заслуженої артистки України Маргарити Томм, яка заспівала декілька пісень, та народного артиста України Василя Голуба – у його виконанні пролунав уривок із моновистави «В степу безкраїм за Уралом».

На дійство завітали начальник управління культури Полтавської ОДА Геннадій Фасій, ректор Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка Микола Степаненко та представники театру – директор Олексій Андрієнко, головний диригент народний артист України Віталій Скакун та виконуючий обов’язки головного режисера Владислав Шевченко.

Завдяки небайдужості присутніх на концерті до подальшої долі полтавського театру на заході зібрали 4 тисячі 497 гривень, які перераховано для відновлення сценічного комплексу театру. Такому результату сприяла цікава форму подачі матеріалу, що змогло змусити присутніх перейнятися проблемою гоголівців, показати наскільки полтавський театр важливий як мистецький осередок для всієї полтавської громади.

На концерті у залі педагогічного університету зібралися мистецькі однодумці, що створили атмосферу доброзичливості, взаємної підтримки та душевної гармонії.

Ольга Коваленко, керівник літературно-драматургічної частини театру

До теми - Де можна у Полтаві переглянули вистави гоголівців