На "Карлюці-2014" у Полтаві розкрили тему корупції

Полтавський вимір
Ольга Матвієнко1 квітня 2014 о 18:272023 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На "Карлюці-2014" у Полтаві розкрили тему корупції
На Міжнародній виставці карикатур "Карлюка-2014" зібрали близько 300 робіт українських та російських художників.

На Традиційно відкрили виставку карикатур Микола Гоголь та Карлюка. Фото Олега Журавльова

Традиційно виставку відкрили 1 квітня у Полтавській галереї мистецтв. У рамках експозиції представили чотири добірки: роботи з Всеукраїнського конкурсу "Небезпечно: корупція!", проект "Картунбанк.ру", персональні виставки "Політична карикатура Михайла Златковського" та "Закони життя Івана Анчукова". Провідна тема виставки цього року – корупція та її прояви в усіх іпостасях життя. Не менш широко розкриті й інші гострі теми: пропаганда у ЗМІ, окупація російськими військовими частини України, свавілля політиків та інші.

На Одна з робіт, наданих інтернет-порталом "Картунбанк точка ру". Фото Олега Журавльова

Вже 14 років організатор "Карлюки", карикатурист Михайло Шлафер дає можливість полтавцям посміятися з життя і показати світові талановитих карикатуристів з України та закордону. На відкриття виставки прийшли абсолютно різні люди: це і відомі карикатуристи, і студенти вишів. Варто відзначити, що ми не помітили нікого з представників полтавської влади. Це відзначив і Михайло Шлафер:

– Жанр карикатури унікальний тим, що він вимагає наявність мізків у того, хто малює і в того, хто дивиться на цю карикатуру. Тому не соромлячись скажу, що ті люди, які з року в рік приходять на наші виставки, – ті, хто мислить і має свою думку, розуміють, що намалював художник, тому в них такі веселі обличчя. Те, що ми чи не вперше відкриваємо виставку без начальства, то це ще один із показників того, наскільки ми раді бачити усіх шанувальників цього мистецтва, – зазначив Михайло Львович.

На Михайло Шлафер. Фото Олега Журавльова

Цього року у рамках карикатури не проводили конкурс, а вирішили просто влаштувати виставку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter