У літньому таборі під Полтавою загартовуватимуть характер молоді

Полтавський вимір
Ольга Матвієнко24 червня 2014 о 16:212056 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У літньому таборі під Полтавою загартовуватимуть характер молоді
Наметовий табір, де протягом десяти днів молодь проходитиме патріотичний вишкіл, відкриють у липні неподалік Ковалівки.

У літньому таборі під Полтавою загартовуватимуть характер молоді"Відвага" – табір волі та характеру. Фото – vidvaga.blogspot.com

Організовує молодіжний патріотичний табір «Відвага–2014» громадська організація «Молодіжний націоналістичний Конгрес».

Від традиційних літніх таборів його відрізняє насичена фізичними навантаженнями програма. Самі організатори називають його табором волі та характеру.

Табір вже кілька разів проходив у Полтавському районі. Проте цього року організатори обіцяють, що програма буде суттєво відрізнятися.

– Цього року табір буде особливим, зважаючи на те, яка сьогодні ситуація в країні. Відповідно до цього у програмі є суттєві зміни, – розповів Олександр Омельченко, заступник – Якщо у попередні роки ми більше говорили про те, як виховувати у собі свідомого громадянина, то цього року у програму внесли військову частину. Актуальним стало володіння зброєю, елементарні навички самозахисту та основи тактичної підготовки.

При цьому наголошують, що в таборі не готують «бойовиків» та «диверсантів», а володіння такими навичками забезпечить адекватне сприйняття екстремальних ситуацій. Курс військової підготовки проводитимуть професійні військові.

Крім цього фізична підготовка полягатиме у подоланні смуги перешкод з елементами техніки альпінізму. Запланована теренова гра: табір ділиться на два курені й імітують військові дії. На учасників табору чекає нічний марш на 70 кілометрів. Крім того - спортивні ігри.

Звичайно, фізична складова – лише частина програми. Історики та політологи прочитають для таборян лекції, у тому числі з історії визвольної боротьби українського народу. Залишили час і для культурної програми. Окрім традиційних багать, проводитимуть концерти, до організації яких залучать полтавських музикантів.

Проходитиме вишкіл 80 молодих людей від 16 до 26 років протягом 10 днів. Офіційно «Відвагу–2014» відкриють 20 липня. На даний час уже поділи більше 100 заявок. При цьому багато із охочих потрапити до «Відваги» – мешканці центральних та східних регіонів: Донецької, Луганської, Харківської, Дніпропетровської областей, а також із Криму. Це при тому, що минулі роки проходити вишкіл приїжджали переважно із Західної України.

Досвід, який молодь здобула під час проведення попередніх таборів, за словами організаторів, став у нагоді під час подій на Майдані та зараз у Національній гвардії України на Сході.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter