Відпочинок на Полтавщині – санаторії та зелений туризм, пансіонати та музеї

Полтавський вимір
23 травня 2014 о 11:514725 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Відпочинок на Полтавщині – санаторії та зелений туризм, пансіонати та музеї
Нині на Полтавщині можна повноцінно відпочити, набратися сил та вражень.

Відпочинок на Полтавщині – санаторії та зелений туризм, пансіонати та музеїОпішня. Гончарні вироби. Фото photo.i.ua

Нині на Полтавщині можна повноцінно відпочити, набратися сил та вражень. Із кожним роком місць, цікавих для туристів та відпочивальників, стає все більше.

Наш край славиться не лише курортами Миргорода, а й будинками відпочинку, пансіонатами, зеленим туризмом, музеями тощо.

Відпочинок у санаторіях та пансіонатах

Якщо ви любите відпочивати з комфортом та повним сервісом, вам дорога в санаторій чи пансіонат. Найвідоміший курорт у нашій області – це Миргород. Він розташований на березі річки Хорол. Мінеральна столова вода, лікувальні торф’яні грязі, чисте повітря – це відмінний комплекс процедур, що сприяють лікуванню захворювань жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту, опорно-рухового апарату, периферичної нервової системи, проблем з гінекологією, цукрового діабету і багатьох інших недуг.

Але не одним Миргородом славиться Полтавська область. Санаторії, де можна полікуватися та набратися сил, є в Великобагачанському, Зіньківському та інших районах. Чудова природа, свіже повітря соснового бору, лікувальні процедури та дієтичне харчування додадуть сил.

Зелений туризм

Нині в області з’явилося багато приватних садиб, пансіонатів, будинків відпочинку, де хоч і не лікують, але пропонують масу розваг: полювання, риболовлю, похід до лісу по гриби і ягоди, сауну чи лазню, кінні прогулянки, поїздки на авто, велосипедах чи квадроциклах, майстер-класи з гончарства, кулінарії та багато іншого. А тим, хто скучив за фізичною працею, можна попоратися біля худоби чи на городі! Саме зелений туризм набирає обертів на Полтавщині. Це шанс не лише набратися вражень, а й відпочити всією сім’єю. Крім того, приватні садиби, як правило, коштують дешевше, ніж путівка в санаторій.

Приватні садиби та пансіонати переважно знаходяться в селах у мальовничій місцевості, неподалік річки чи лісу. Такі заклади в області є майже в кожному районі.

Полтавські музеї

Якщо вже вирішили відпочивати, то не забудьте, що на Полтавщині знаходиться багато музеїв. Приміром, у Миргороді – відомий музей кераміки. В Опішні – національний музей-заповідник українського гончарства, музей-садиба гончарки Олександри Селюченко, музей відомого скульптора, архітектора Василя Кричевського з його автентичними речами, які передали музею нащадки. У Решетилівці – музей вишивки, який знаходиться при художньому ліцеї, в Гоголевому – музей-заповідник Миколи Васильовича Гоголя. Там можна не тільки дізнатися про життя і творчість відомого письменника-містика, а й оглянути мальовничі пейзажі.

Звичайно, Полтавщина знаменита і завдяки Диканьці, де збереглася прекрасна атмосфера минулих років, знаменита Кочубеївська арка, через яку в’їжджав імператор Росії Олександр І, краєзнавчий музей.

Полтавська область цікава не тільки з історичної точки зору. Прогулянка по цій місцевості серед чарівних лісів, рідкісних насаджень, парків та заповідників подарує насолоду і незабутні емоції.

Підготувала Ольга Правденко.

Відпочинок на Полтавщині – санаторії та зелений туризм, пансіонати та музеї

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®