100 призовників провели на строкову службі в Полтаві (ФОТО та ВІДЕО)

Суспільство
Ольга Матвієнко22 квітня 2015 о 13:371928 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 100 призовників провели на строкову службі в Полтаві (ФОТО та ВІДЕО)
Проводи до армії відбулися на плацу Полтавського обласного військкомату.

Із Полтавської області у ході весняного призову до армії підуть служити усього 900 хлопців. 22 квітня сотню із них провели до лав Збройних сил на плацу Полтавського обласного військкомату. Хлопці кажуть, що служба – обов’язок кожного чоловіка, тим більше у час, коли країна більше року живе у стані неоголошеної війни.

100 призовників провели на строкову службі в ПолтавіСто призовників із Полтавської області провели на службу в Збройні сили України. Фото Ольги Матвієнко

– Потрібно захищати країну. Далі буду думати, чи йти служити на контрактну службу. Зараз є певна невизначеність, хвилювання. Але у людей все більше виникає бажання іти до армії, адже якщо не ми, то хто захищатиме Україну, – говорить призовник Олександр. Серед його знайомих є багато таких, хто пішов у зону проведення антитерористичної операції добровольцем.

Провести призовників прийшли рідні, друзі, представники влади та церкви.

– Для нас ви – діти. Пам’ятайте, у яку б частину ви не потрапили, де б не привела вас служити доля, вдома на вас чекають батьки, які вклали у вас свою душу і своє життя. Не забудьте, як тільки приїдете в частини, прислати звістку рідним, дати знати, що у вас все добре, – дала настанову мама одного із призовників Оксана Зозуля. – А найголовніше, за ці півтора року у вас з’явиться ще одна сім’я. Тримайтеся, дружіть і підтримуйте один одного.

За доброю українською традицією Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір прочитав молитву. Кожен із хлопців отримав Горбанівську ікону Божої Матері.

– Постарайтеся бути чесними, справедливими, не думати про себе в першу чергу, а про свого товариша, і тоді все буде добре. Ви станете мужніми, перестанете бути дітьми, а станете чоловіками, – сказав Владика Федір.

Він зазначив, що раніше проводи призовників із плацу Полтавського військкомату мали більш формальний характер. Нині ж, перед реальним обличчям російської агресії, служба у війську стає святим обов’язком кожного.

Від імені тих, хто у роки Другої Світової війни захищав країну зі зброєю в руках, привітали хлопців ветерани – полковник у відставці Семен Рябошапко і полковник запасу Олександр Заікін.

– Бережіть військову таємницю, будьте пильними, дотримуйтесь присяги військовослужбовця і щасливої вам дороги, – побажав Олександр Заікін.

Згідно із наказом Президента України, призваних на строкову службу до зони проведення антитерористичної операції направляти не будуть. Проте, кожен у подальшому зможе продовжити службу на контрактній основі.