Антимонопольний комітет «зловив» одну із АЗС на Полтавщині на завищенні цін

Суспільство
Ольга Матвієнко25 березня 2015 о 16:371457 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Антимонопольний комітет «зловив» одну із АЗС на Полтавщині на завищенні цін
На автозаправці у Нових Санжарах у Полтавській області паливо закуповували за однією ціною, а продавали за іншою.

Антимонопольний комітет «зловив» одну із АЗС на Полтавщині на завищенні цінАнтимонопольний комітиет виявив зловживання на АЗС. Фото – kraina-info.com

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України порушило справу проти ТОВ «Спектр» за зловживання монопольним становищем під час торгівлі бензином.

Як повідомили в прес-службі АМКУ області, в лютому підприємство постійно підвищувало ціну на паливо.

– Як встановило відділення за результатами досліджень, ТОВ «Спектр» на АЗС протягом лютого 2015 року постійно підвищувало рівень роздрібних цін на бензини А-92, А-92 Турбо, А-95 та дизпаливо за рахунок збільшення торговельних націнок, яке не було обґрунтоване зміною закупівельних цін та термінами постачання нафтопродуктів, – пояснюють в АМКУ.

В Антимонопольному комітеті стверджують, що такі дії містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

Розслідування у справі триває.

Нагадаємо, що голова Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Володимир Оніщенко раніше розповідав, що планується ряд перевірок АЗС.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter