Більшість полтавців за святкування Дня Перемоги 9 травня, а не 8

Суспільство
Ольга Матвієнко14 квітня 2015 о 16:432140 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Більшість полтавців за святкування Дня Перемоги 9 травня, а не 8
Полтавці не хочуть святкувати День Перемоги за європейською традицією 8 травня.

Більшість населення Полтавської області, що перемогу над фашистською Німеччиною як і раніше потрібно відзначати 9 травня, а не 8, як це прийнято в країнах Західної Європи. Такі дані були отримані в результаті опитувань, проведених Центром «Соціальний моніторинг» і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка із 13 по 20 березня 2015 в 24 областях України і Києві. Вибірка склала 2800 осіб, похибка не перевищує 1,9%.Більшість полтавців за святкування Дня перемоги 9 травня, а не 8У західних областях понад 66% опитаних відзначатимуть перемогу у Великій Вітчизняній війні, на Донбасі – понад 97% населення, на півночі України – 79,6%, в центрі – 76,3%, в південних областях – 91,1%. Інфографіка Центру "Соціальний моніторинг"

76,3% респондентів у Полтавській області відповіли, що святкування потрібно проводити 9 травня. При цьому лише 7,6% вважають, що свято потрібно відзначати як у Європі – 8 травня. Крім того, ще 12,4% опитаних вважають, що свято взагалі не треба відзначати, і 3,8% респондентів не змогли відповісти.

– Напередодні 9 травня ми запитали, чи потрібно святкувати в цей день. Ми отримали близько 78% людей, які говорять, що святкувати треба, є тільки 8% людей, які вважають, що свято не треба святкувати. Тобто зберігається ставлення до Дня Перемоги як у Великій Вітчизняній війні, а не як у Другій світовій війні, – сказав Дмитро Дмитрук, директор Центру «Соціальний моніторинг».

Він зазначив, що святкування 9 травня є вибором більшості респондентів по всій Україні незалежно від їх ставлення до подій Майдану: більшість (66,5%) серед тих, хто вважає наслідки Майдану позитивними, бажають відзначати День перемоги 9 травня. Серед тих, хто вважає, що Майдан приніс негативні наслідки, 90,2% також бажають відзначати День перемоги 9 травня.

Крім того, соціологічне дослідження виявило, що абсолютна більшість респондентів у всіх областях України вважають 9 травня Днем Перемоги.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter