Через півмісяця на Полтавщині відкривають сезон полювання

Суспільство
Ольга Матвієнко15 липня 2015 о 14:191303 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Через півмісяця на Полтавщині відкривають сезон полювання
Три дні на тиждень дозволять полювати на пернату дичину.

Через півмісяця на Полтавщині відривають сезон полюванняНі Полтавщині відкриють сезон полювання. Фото – www.pravda.lutsk.ua

Відкриття полювання на пернату дичину цього року розпочинається 1 серпня. Днями полювання визначені: середа, субота та неділя. Про це повідомили на офіційному сайті Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Для участі у полюванні громадяни повинні мати наступні документи:

посвідчення мисливця;

щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка тощо);

відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;

паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Згідно статті 42 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законами України, а саме: штраф у розмірі до 1020 гривень та відшкодування нанесеної шкоди, з конфіскацією мисливської зброї, транспортних або плаваючих засобів, добутих звірів і птахів, або без конфіскації.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter