Через Полтаву проїхав Мотопробіг єдності України та Криму (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко29 липня 2016 о 08:011144 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Через Полтаву проїхав Мотопробіг єдності України та Криму (ФОТО)
​На байках і з прапорами кримськотатарського народу – українці із різних куточків країни нагадують про єдність двох народів.

28 липня в Полтаву прибули учасники Мотопробігу єдності України та Криму. Вирушивши 26 липня із Ужгорода, байкери довезуть прапори кримськотатарського народу до Чонгару 29 липня.

Через Полтаву проїхав Мотопробіг єдності України та Криму (ФОТО)Фото Ольги Матвієнко

У багатокілометрову подорож вирушили із єдиною метою – нагадати українському народу, владі, політикам про Крим, анексований Росією навесні 2014-го.

– Лозунг акції – єдність України та Криму, єдність народів українського та кримськотатарського. Ми ще раз хочемо нагадати про проблему Криму, щоб політики, влада ще раз задумалися, як повернути Крим. Ми подаємо сигнал і нашому народу про те, що ми про них не забуваємо і робимо все для того, щоб Крим повернути в Україну, щоб на півострові була кримськотатарська національна територіальна автономія, – розповів Ерфан Кудусов, кримськотатарський активіст. Чоловік розповідає, що два роки тому переїхав до Києва. Аби залишився на батьківщині, то вже б сидів за ґратами. Проте підтримує зв’язок із рідними, друзями.

– Це неправда, що більшість у Криму за Росію. Ні, весь кримськотатарський народ – за Україну і чекає повернення в Україну, – наголошує Ерфан Кудусов.

Через Полтаву проїхав Мотопробіг єдності України та Криму (ФОТО)Ерфан Кудусов

– Немає різниці, якою мовою я говорю. Головне – це мої справи. Мета цього мотопробігу показати, що ми єдині: і Західна Україна, і Схід, ми патріоти і готові заради цього на все. Крим – це Україна, Донецька, Луганська області – це Україна. Ми будемо за це боротися. Ми робимо хоч щось, – акцентує учасник пробігу Коля «Архітектор». Він приєднався до колони в Києві. Сміється:

– У поїздці не так спека страшить, як дороги.

Через Полтаву проїхав Мотопробіг єдності України та Криму (ФОТО)Коля «Архітектор» і Дмитро Сало (справа)

Конфліктних ситуацій, говорять учасники проїзду, не було. Відзначають гарну роботу правоохоронців в усіх областях. По Київській області колону супроводжувала карета швидкої допомоги.

Так само мешканці міст зустрічали байкерів привітно.

– Кожна людина в Україні повинна дбати про своє майбутнє не тільки на словах, а на ділі. Окрім нас ніхто не зможе змінити країну, – переконаний Дмитро Сало із Золотоноші.

Не словом, а ділом боровся за країну ще один учасник мотопробігу Аркадій. Він – учасник АТО. Про себе говорить, що він мешканець України:

– У нас Україна одна і неподільна, а я – українець, тому й говорю, що дім мій – Україна. Це політики нас колись, як отару, почали ділити.

Через Полтаву проїхав Мотопробіг єдності України та Криму (ФОТО)Аркадій

Аркадій проїхав уже 1300 кілометрів дорогами країни і планує доїхати разом з усіма до Чонгару.

Пробувши у центрі міста близько півгодини, байкери вирушили в дорогу. Після ночівлі у Дніпрі, через Запоріжжя у Мелітополь вони повинні встигнути завершити пробіг вчасно на кордоні із окупованим нині півостровом.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter