Громадські організації та бібліотеки Полтавщини разом допомагатимуть переселенцям

Суспільство
Надія Труш12 листопада 2015 о 17:051008 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Громадські організації та бібліотеки Полтавщини разом допомагатимуть переселенцям
Знайти підтримку переселенці зможуть у бібліотеках.

Громадські організації та бібліотеки Полтавщини разом допомагатимуть переселенцямГромадські організації та бібліотеки Полтавщини разом допомагатимуть переселенцям

10 листопада в приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Котляревського відбулась інтерактивна зустріч «Роль бібліотеки та організацій громадянського суспільства у підтримці внутрішньо переміщених осіб».

Представники бібліотек області та організацій громадянського суспільства презентували кращі практики реалізованих проектів для переселенців, ділились досвідом та планами на майбутнє.

– Ми намагаємось переорієнтувати роботу з переселеними особами з моделі «допомоги» на модель «залучення» або «відкритих можливостей». Надання прямої соціальної допомоги часто сприймається як пониження соціального статусу, виникнення відчуття залежності. Ми посилюємо розвиток самодопомоги серед внутрішньо переміщених осіб та підтримуємо новостворені ініціативні групи,- говорить організатор заходу Олександр Чепур.

Під час переселення з окупованих територій фактично вперше в місцевих громадах у процесі активної взаємодії зустрічаються представники різних регіонів. Пряме та безпосереднє спілкування людей підриває взаємні стереотипи, сприяє інтеграції українського суспільства. Роль майданчика для діалогу найчастіше виконують бібліотеки, як центри суспільного життя громад.

– Бібліотеки орієнтовані на необхідність залучення переселених осіб до міського або сільського життя громади, - переконана заступник директора з наукової роботи Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Котляревського Надія Влезько.

Під час зустрічі учасники збільшили власний досвід роботи з внутрішньо переміщеними особами та підвищили професійні навички через ознайомлення з кращими практиками. Бібліотечні працівники, представники громадських організацій і волонтерських ініціатив будуть і надалі спрямовувати свої зусилля на підтримку переміщених осіб, що мають бажання утворювати різноманітні види місцевих спільнот, спілок, об’єднань.

Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Посилення розвитку самодопомоги серед внутрішньо переміщених осіб та залучення їх до суспільного життя приймаючої громади» за підтримки Європейського Союзу представництва в Україні та Британської ради в Україні.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter