Гроші за послуги з держреєстрації залишатимуться у бюджетах громад: коментар голови ОТГ

Суспільство
Ольга Правденко13 вересня 2016 о 08:011283 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Гроші за послуги з держреєстрації залишатимуться у бюджетах  громад: коментар голови ОТГ
Йдеться про десятки тисяч гривень, які залишатимуться в бюджетах об’єднаних тергромад.

Гроші за послуги з держреєстрації залишатимуться у бюджетах громад: коментар голови ОТГГроші надходитимуть до бюджету ОТГ. Фото з сайту vseprogroshi.com.ua

Нагадаємо, народні депутати прийняли закон щодо зарахування окремих адміністративних зборів до місцевих бюджетів, яким внесли зміни до Бюджетного кодексу. Тож доходи від окремих видів плати за надання адміністративних послуг, зараховуватимуться до бюджету ОТГ, – пишуть на сайті «Децентралізація влади».

З набранням чинності закону, до бюджетів громад надходитимуть:

– адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

– адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань;

– плата за скорочення термінів надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, а також плата за надання інших послуг, пов’язаних з такою державною реєстрацією.

Нагадаємо, ще з березня місяця об’єднані громади, які на той час створили ЦНАПи або реєстраційні служби, просили, щоб гроші від видів цієї діяльності залишалися в їхніх бюджетах, а не йшли в район. Оскільки ЦНАПи технічне забезпечення і зарплата працівників ЦНАПу чи реєстраторів здійснюється за кошти бюджету об’єднаної громади. Нині в ОТГ чекають на підписання закону Президентом України та його офіційного оприлюднення.

Про які кошти йдеться та як зміниться бюджет громади, прокоментував голова Білоцерківської об’єднаної територіальної громади Іван Лещенко.

– Якщо говорити про послуги, які ми могли б надати, то я так думаю, що йдеться про десятки тисяч гривень, – говорить Іван Лещенко. – До наших реєстраторів звертаються з приводу переоформлення паїв, з питань пов’язаних з реєстрацією майна. Нині ми змушені віддавати гроші в різні бюджети, тільки не нашому. От зараз в громаді змінилося кілька керівників навчальних закладів, мені треба внести зміни в реєстраційні матеріали. Кожна зміна коштує близько 400 гривень. Тож тепер чекаємо на підписання закону Президентом, щоб ці кошти залишилися в нас.

У Білоцерківській ОТГ з березня працює два державних реєстратори. Їх вивчили за кошти громади, забезпечили відповідною програмою та ключами доступу до інформаційних державних систем та платять зарплату з бюджету Білоцерківської сільської ради.

Нині у громаді розмірковують над створенням у найближчому майбутньому Центру надання адміністративних послуг.

До теми: У Стасях розмірковують над об’єднанням в територіальну громаду

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter