«Ходоки» з Донбасу приєдналися до святкової служби та ходи в Полтаві (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко13 липня 2016 о 14:501790 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Ходоки» з Донбасу приєдналися до святкової служби та ходи в Полтаві (ФОТО)
​Православні відзначають свято Горбанівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

13 липня православні відзначають свято Горбанівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

 Ходоки з Донбасу приєдналися до ходи Московського патріархату в Полтаві (ФОТО)Віряни просили у Божої Матері миру на Полтавщині та в Україні. Фото Ольги Матвієнко

Віднайдена у Горбанівці на початку ХVІІІ століття, нині вона зберігається у Свято-Макаріївському кафедральному соборі в Полтаві. У відбудованій церкві в селі Горбанівка вміщений список з цієї ікони.

Більше півтисячі полтавців прийшли вранці до собору на урочисту літургію. Згодом до них приєдналися і учасники всеукраїнської Хресної ходи «За мир в Україні», влаштованої Українською православною церквою Московського патріархату. Попри повідомлення, які ширилися у ЗМІ та соціальних мережах від початку акції, журналісти не помітили жодної проросійської символіки. Служитель однієї із полтавських церков наголосив, що сьогоднішня подія у Полтаві – служба і хода – не має жодного відношення до всеукраїнської акції.

 Ходоки з Донбасу приєдналися до ходи Московського патріархату в Полтаві (ФОТО)Прибуття до Свято-Макаріївського собору учасників всеукраїнської Хресної ходи. Усього – близько 70 людей

Після служби парафіяни автобусами відправилися на кінцеву зупинку у Розсошенцях, звідки вирушила урочиста хода до місця віднайдення ікони Пресвятої Богородиці.

 Ходоки з Донбасу приєдналися до ходи Московського патріархату в Полтаві (ФОТО)У Горбанівці

Вранці у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у Горбанівці відбулася літургія з нагоди свята, яку очолив Архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter