Із коліями на дорогах Полтавщини боротимуться зважуванням автомобілів

Суспільство
Ольга Матвієнко29 липня 2015 о 17:0112371 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Із коліями на дорогах Полтавщини боротимуться зважуванням автомобілів
Контроль за дотриманням габаритно-вагових норм виконуватиме Укртрансінспекція.

Із коліями на дорогах Полтавщини боротимуться зважуванням автомобілівВ області контролюватимуть дотримання норм перевезення вантажів. Фото – www.zhitomir.info

Останнім часом автомобільні дороги найбільше потерпають від таких деформацій покриття, як ямковість та колійність. Якщо перший вид деформацій виникає внаслідок старіння дорожніх бітумів та відсутності, достатнього для проведення середніх ремонтів, фінансування, то другий виникає від неконтрольованого руху великовагових транспортних засобів, особливо у спекотну пору року, повідомляють у Службі автомобільних доріг області.

У минулі роки Служба автомобільних доріг наполегливо впроваджувала габаритно-ваговий контроль за рухом вантажних автомобілів, а після передачі цих функцій Укртрансінспекції активно сприяла цій роботі. Однак, з серпня 2014 по липень 2015 року перевірки були призупинені відповідними законодавчими актами України, що негативно вплинуло на стан основних доріг області.

На даний час обмеження на перевірки скасовані. Для здійснення габаритно-вагового контролю Служба автомобільних доріг узгодила надані Укртрансінспекцією графіки роботи та дала гарантії ДП «Полтавський облавтодор» оплати робіт із зважування автомобілів, у свою чергу ДП «Полтавський облавтодор» провело ремонт вагів та отримало сертифікат їхньої відповідності.

Роботу розпочнуть після залучення до неї відповідного підрозділу МВС України в Полтавській області.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter