Куди поїхати: добірка літніх українських фестів

Суспільство
Надія Труш5 липня 2015 о 09:361088 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Куди поїхати: добірка літніх українських фестів
Пропонуємо добірку найцікавіших фестивалів країни, які проходитимуть упродовж найближчих місяців.

Куди поїхати: добірка літніх українських фестівКуди поїхати: добірка літніх українських фестів. фото donbass.ua

Одеський міжнародний кінофестиваль (10-18 липня)

Конкурсна програма цьогорічного фестивалю складатиметься з двох розділів: міжнародна конкурсна програма повнометражних фільмів і окрема українська національна конкурсна програма. Програмний фокус — фільми напрямку «арт-мейнстрім». Відомо, що на місце в конкурсній програмі претендують 670 стрічок iз 75 країн світу, серед яких — 163 українського виробництва. Організатори фестивалю приготували кілька сюрпризів для відвідувачів. Зокрема, в Одесі покажуть відреставровані «короткометражки» піонерів кінематографа — братів Луї і Огюста Люм’єр, а на Потьомкінських сходах уже традиційно проведуть кіноперформанс «Людина з кіноапаратом». У рамках ОМКФ-2015 відбудеться  фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Родзинкою фестивалю стане кінопоказ витворів світової класики в супроводі симфонічного оркестру.

Фестиваль фарб холі Color festivali Ukraine (11 липня)

Щорічне індійське свято весни і яскравих фарб «Холі» пройде у Києві на території Льодового стадіону. Традиційно на фестивалі відбудуться масові гуляння, обсипання фарбами з натуральних барвників і обливання водою. Крім того, організатори вже анонсували виступи «Ярмака», Epolets, «Клей Угрюмого», Тарабарової тощо.

«Черемош-фест» (24— 26 липня)

Відоме село Криворівня на Гуцульщині у мальовничих Карпатах привертає увагу багатьох людей до рекреації та туризму в долині ріки Черемош. Любителів музики організатори вирішили зацікавити поєднанням музичної, художньо-культурної і туристичної складових. Гості фестивалю протягом двох днів зможуть взяти участь у сплавах порогами Черемоша, здійснити велосипедні та кінні прогулянки, навчитися створювати місцеві сувеніри, а ввечері насолодитися виступами KozakSystem, LosColorados, «КораЛЛі», «ДримбаДаДзиґа», «Триста8ісім», «Фліт», «Один в каное». Писаний Камінь, Довбушеві Комори, оспіваний у «Тінях забутих предків» хребет Ігреця, Терношорське урочище, кінні прогулянки, веломандрівки, туристична переправа через рiчку й інші задоволення у поєднанні з музикою традиційно безкоштовні.

«Бандерштат» (31 липня — 2 серпня)

Всеукраїнський фестиваль української альтернативної музики був уперше проведений 2007 року й відтоді став щорічним. «Бандерштат» — це мистецький сплав сучасної української музики, національної ідеї та пропагування життєвої активності й здорового способу життя. Цьогоріч фестиваль відбуватиметься у Луцьку на території Парку культури та відпочинку імені Лесі Українки (іподром). Організатори вирішили присвятити його питанню розбудови нашої країни, пошуку шляхів та можливостей для втілення усіх задумів молодого покоління українців. Під час фестивалю будуть діяти три сцени: велика, нічна та для участі молодих гуртів із різних куточків України. Також під час «Бандерштату» відбудуться дві знакові події: патріотичний сплав на байдарках річкою Стир до смт Колки — місця, де була створена Колківська республіка УПА та проведення авто/мото/велопробігу вулицями Луцька, присвяченого пам’яті провідника ОУН Степана Бандери. Окрім музики, на фестивалі буде представлено літературну сцену, спортивно-розважальні заходи, виставки та ярмарка. Серед музичних виконавців — Onuka, O.Torvald, РОЛЛІКС, Тартак, Карна, Тінь Сонця та інші.

«Woodstock Ukraine» (7-9 серпня)

Перший у світовій історії Woodstock Festival відбувся 15-17 серпня 1969 року в Бетелі (штат Нью-Йорк) і зібрав близько півмільйона людей. Гаслом були слова: Peace, Love and Happiness. З 2006 року він є невід’ємною частиною фестивального літа України. Фестиваль Woodstoсk Ukraine традиційно є безкоштовним і присвячений благодійності, розвитку волонтерського руху в Україні та волонтерам ВБФ «Серце до серця». «Цьогорічний фестиваль Woodstock Ukraine є відголоском Woodstock’69, оскільки ми також показуємо своє ставлення до війни! Девізом нашого українського Woodstock’2015 стане «Мир, музика, любов!» — наголошують організатори. Фестиваль проходитиме у Свірзькому замку на Львівщині.

«ЗАХІD FEST» (14-16 серпня)

В Україні це наймасштабніший open-air фестиваль української музики. З 2009 року проходить на Львівщині, організований групою молодих ініціативних людей, фестиваль триватиме протягом трьох днів. Цьогоріч чотири сцени та великий набір вітчизняних і зарубіжних виконавців привернули увагу любителів фестивалю та викликали неймовірний попит на квитки. Строкатий список виконавців на різний смак заманює багатьох меломанів. Серед них — Alina Orlova, Kadebostany, Onuka, Panivalkova, the Exploited, Dead By April, Жадан та «Собаки в космосі», Brutto, Matisyahu, Ill Nino, Oomph!, «Воплі Відоплясова», «Бумбокс», Vivienne Mort та інші.

«Схід-рок» (22-23 серпня)

Гості цього фестивалю зможуть насолодитися і відомими українськими гуртами, і закордонними зірками у Тростянці на Сумщині. Зокрема, для них виступатимуть BRUTTO (Білорусь), MadCraft (Фінляндія) та українська група O.Torvald. Крім того, фестиваль проводять у фортеці ХVІІІ століття Круглий Двір. Тож меломани зможуть слухати музику, відпочивати з друзями і знаходити нових знайомих, а також насолоджуватися старовинною архітектурою.

Підготовлено за матеріалами ridna.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter