Мешканці Біликів розбили намети під свинокомплексом і вимагають його закриття

Суспільство
Ольга Матвієнко14 серпня 2016 о 13:251491 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мешканці Біликів розбили намети під свинокомплексом і вимагають його закриття
​Скандал навколо білицького свинокомплексу продовжується.

Уже кілька днів триває протест мешканців селища Білики Кобеляцького району біля свинокомплексу. Як повідомляють у соцмережах, неподалік підприємства навіть розбили кілька наметів. Головна вимога мітингувальників – закриття скандально відомого комплексу ТОВ «Сільські традиції», збудованого 2011 року.

Мешканці Біликів розбили намети під свинокомплексом і вимагають його закриттяНамети біля білицького свинокомплексу. Фото із соціальних мереж

Стало відомо, що на місце для врегулювання ситуації сьогодні, 14 серпня, поїхав перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Пісоцький.

Нагадаємо, що свинокомплекс збудували із порушенням будівельних та екологічних норм на місці колишнього корівника. Раніше підприємство мало іншу назву – «Бєлгранкорм-Полтавщина» і належало до групи російських компаній. Зараз відомо, що підприємство має іншого власника, бере участь у соціальному житті району, допомагає українській армії.

Мешканці Біликів розбили намети під свинокомплексом і вимагають його закриттяФото із соціальних мереж

Керівництву комплексу закидають відсутність очисних споруд, використання води зі свердловини, яка сягає артезіанського горизонту через що у людей зникає вода із колодязів, постійний сморід. Неодноразово створювали спеціальні комісії, зобов’язували підприємство до сплати штрафів за нанесення шкоди навколишньому середовищу.

Навесні поточного року рішенням спеціально створеної комісії з питань екологічної катастрофи у Біликах керівництву свинокомплексу дали час до 15 жовтня, аби усунути всі недоліки.

Якщо ж умови не будуть виконані, то обласна рада звертатиметься до Мінекології з проханням сприяти закриттю свинокомплексу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter