На День захисника України можуть відкрити пам’ятник Мазепі у Полтаві

Суспільство
Ольга Матвієнко30 вересня 2015 о 17:252747 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На День захисника України можуть відкрити пам’ятник Мазепі у Полтаві
Свято відзначатимуть 14 жовтня.

На День захисника України можуть відкрити пам’ятник Мазепі у ПолтавіУ Полтаві врешті можуть встановити пам’ятник Іванові Мазепі. Фото – www.bbc.com

30 вересня у Полтавській облдержадміністрації відбулася нарада стосовно підготовки та відзначення в області Дня захисника України за участю керівника апарату ОДА Миколи Білоконя, повідомили на офіційному сайті установи.

Серед запланованих заходів 14 жовтня також передбачено відкриття пам’ятника Івану Мазепі.

– На сьогодні вирішується питання щодо встановлення пам’ятника гетьману Івану Мазепі. Його планують встановити на заздалегідь визначеному місці – на Соборному Майдані. Наразі вирішується питання з коштами, закладається фундамент. Ми робитимемо все, щоб 14 жовтня відбулося його відкриття, – зазначав Микола Білокінь.

Також на День захисника України в області заплановані покладання квітів до меморіалів загиблим воїнам, урочисті збори, тематичні урочистості. Микола Білокінь запевнив, що цього дня жоден із ветеранів війни та військової служби, військовослужбовців, інвалідів війни, учасників бойових дій, сім’ї загиблих учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях не залишаться без уваги.

Довідково:

Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час військового параду в Києві 24 серпня 2014 року відзначив: «Україна більше ніколи не відзначатиме це свято за військово-історичним календарем сусідньої країни. Ми будемо шанувати захисників своєї Батьківщини, а не чужої!».

Свято встановлено 14 жовтня 2014 Указом Президента України Петра Порошенка № 806 з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом скасовано указ Президента України Леоніда Кучми 1999 р., яким встановлювалося свято – День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.

Також Президент Петро Порошенко виступив з ініціативою зробити День захисника України державним святом і неробочим днем із внесенням відповідних поправок до Кодексу законів про працю.

Широке відзначення Дня захисника України сприятиме зміцненню єдності людей навколо ідеї неподільності та суверенності української держави, утвердженню демократії, утвердження у громадян почуття національної гідності.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter