На марші в підтримку політв’язнів у Полтаві спалили два опудала представників влади (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство
Ольга Матвієнко25 вересня 2015 о 20:351626 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На марші в підтримку політв’язнів у Полтаві спалили два опудала представників влади (ФОТО, ВІДЕО)
Із вимогою припинити репресії прийшли до обласної міліції.

25 вересня десятки полтавців вийшли на вулиці міста, аби підтримати тих, кого називають новітніми політичними в’язнями. Колона із представників націоналістичних організацій пройшлася від Білої альтанки до обласного управління МВС.

На марші в підтримку політв язнів у Полтаві спалили два опудала владиУ Полатві провели марш на підтримку політичних в’язнів. Фото Ольги Матвієнко

– Сьогодні акція називається «Свободу політв’язням». Нині наша мета об’єднати праві сили, адже зараз у тюрмах сидять не тільки хлопці зі «Свободи», а й з інших організацій. По суті раніше такого не було, щоб пліч-о-пліч ішли представники «Правого сектору», «Свободи», «Автономних націоналістів», – розповів Юліан Матвійчук, «свободівець», боєць АТО.

У списках затриманих та ув’язнених нараховують більше сотні імен. Серед них – учасники протестної акції під Верховною Радою 31 серпня. Говорять, що саме затримання активістів після вибуху гранати від стінами парламенту стало останньою краплею і спричинило проведення акцій по свій Україні.

– Головних вимог у нас дві. Перша – припинити політичне переслідування націоналістів і звільнити затриманих за сфабрикованими справами, яких уже більше сотні. Друга – відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який за півтора роки на посаді не зміг посадити жодного винного у розстрілі Небесної сотні на Майдані, – зазначив Роман Чабановський, представник полтавського осередку ВО «Свобода».

Націоналістична хода пройшла мирно, хоча не обійшлося без спецефектів. Неподалік обласного управління СБУ запалили файєри, а біля УМВС підпали два опудала із портретами Петра Порошенка та Арсенія Яценюка. Гасла, які викрикували повсякчас протягом маршу, були досить радикальними: «Сеня спасай, кулю в лоб покупай», «Влада і міліція – одна коаліція».

Біля УМВС активісти очікували зустрічі із керівництвом. Проте до них ніхто не спустився. Сподіваються, що їхні вимоги все ж донесуть до кабінетів високопосадовців. На запитання, чи сподіваються на якусь реакцію, говорять:

– Це вже їхня проблема. Ми знаємо, що Янукович не дослухався, коли люди вимагали його відставки і зміни курсу держави, то йому довелося тікати. У Авакова є теж два варіанти – або піти з посади, або йому доведеться тікати.

Фото Ольги Матвієнко

Відео Андрія Іванова

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter