Німці у Кобеляках знімали фільм та допомогли родинам бійців АТО

Суспільство
Надія Труш27 травня 2015 о 17:521219 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Німці у Кобеляках знімали фільм та допомогли родинам бійців АТО
Протягом трьох днів у Кобеляках перебувала німецька делегація із Зінгена.

Німці знімали документальний фільм про партнерські відносини українського міста Кобеляки та німецького міста Зінген. Крім того, оцінили реальну ситуацію в Україні через призму Кобеляк та роздавали гроші. Про це йдеться на офіційному сайті Кобеляцької міськради.

Німці у Кобеляках знімали фільмУ Кобеляках німці знімали фільм і роздавали допомогу. фото kob-mr.3dn.ru

Очолила делегацію гостей доктор наук, професор університету в місті Цюріх (Швейцарія) Кармен Шайде. Вона ж офіційний представник громади міста Зінген.

Кармен прибула разом з чоловіком Вольфгангом – журналістом, а також професійним оператором, режисером-постановником із Берліну Маркусом Велшем.

Поклали квіти до братських могил на Алеї Слави, відвідали кладовище німецьких солдат Другої світової війни у сусідньому селі Ліщинівка. Побували в районній лікарні, де надали матеріальну допомогу на закупівлю лабораторного обладнання. Потім німці поспілкувалися з волонтерами та переселенцями із зони АТО.

Крім того, побували в с.Мушина Гребля Новосанжарського району, де зустрілися з жінкою – колишнім остарбайтером, яка у часи війни була вивезена саме до німецького Зінгена та з однією із кобеляцьких остарбайтерів. Обом жінкам похилого віку німці надали матеріальну допомогу. Це не усі полтавці, яким німецька делегація роздавала гроші.

Відвідали сім’ю кобелячанина Івана Коваленка, якому раніше за кошти громади Зінгена в Німеччині було пересаджено нирку. Провідали сім’ї загиблих воїнів АТО Віктора Бабенка та Віталія Салогуба, їх могили на міському кладовищі. Надали матеріальну допомогу їхнім дітям. Кільком тяжко хворим жителям міста Кобеляки надали матеріальну допомогу на лікування.

Партнерські відносини між містами Кобеляки та Зінген вже тривають 25 років, із травня далекого 1990-го. Офіційний договір про партнерство був підписаний через три роки, а саме в 1993 році.

До теми: У Кобеляках чотири учасники АТО отримали земельні ділянки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter