Патріарх Філарет освятив храм у Лубнах

Суспільство
Ольга Матвієнко6 жовтня 2015 о 10:391437 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Патріарх Філарет освятив храм у Лубнах
Відбулося освячення Пантелеймонівського храму.

3 жовтня Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав місто Лубни. На в'їзді до міста Предстоятеля Київського патріархату голова Полтавської обласної адміністрації Валерій Головко, голова Полтавської обласної ради Петро Ворона, лубенський міський голова Олександр Грицаєнко та керуючий Полтавською єпархією архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. Про це повідомили на офіційному сайті Української православної церкви Київського патріархату.

Патріарх Філарет освятив храм у ЛубнахПатріарх Філарет освятив храм на Полтавщині. Фоторепортаж – www.cerkva.info

На подвір'ї храму Святого Пантелеймона Святійшого Владику зустріли парафіяни. Вони піднесли Патріарху коровай та запросили його освятити храм.

За чином освячення та Божественною Літургією Його Святості співслужили архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав, настоятель храму протоієрей Володимир Ігнатович та десятки священиків Полтавської єпархії.

Під час малого входу Святійший Патріарх Філарет нагородив настоятеля храму правом носіння хреста з прикрасами.

Після заамвонної молитви Святійший Владика звернувся до присутніх з проповіддю. У своєму архіпастирському слові Предстоятель Київського Патріархату привітав громаду з освяченням храму та пояснив значення храму у житті православних християн.

За сприяння у будівництві храму Святійший Владика відзначив Лубенського міського голову Олександра Грицаєнка та Володимира Тікірятника орденом Георгія Побідоносця, Василя Кулика та Дмитра Жадовця орденом Миколая Чудотворця.

На сам кінець архієпископ Федір подякував Предстоятелю Київського Патріархату за візит та освячення храму.