Під Полтавою плавали «Скажені карасі» (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко31 липня 2016 о 18:242989 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під Полтавою плавали «Скажені карасі» (ФОТО)
​Спортсмени влаштували заплив заради порятунку життя.

Чотири команди по шість пловців подолали кілометрову дистанцію у рамках «Естафети добрих справ». Спортивний благодійний захід у Мисі доброї надії 31 липня влаштував благодійний фонд Help Group спільно з клубом «Скажені карасі».

Під Полтавою плавали Скажені карасі Фото Ольги Матвієнко

Саме через активний відпочинок, спорт вирішили привернути увагу громадськості до біди, яка може трапитися у кожній родині. Мета заходу – зібрати кошти для тяжко хворих дітей.

– Сьогодні збираємо кошти для чотирьох підопічних Фонду: Зіньківського інтернату для дітей-інвалідів, хворої на рак шкіри Маргарити Каленик, 4-річної дівчини з ДЦП Іванни Карапузь, тяжкохворого Андрія Маловічка, – розповів Давид Джалагонія, директор благодійного фонду Help Group.

Максим Яковенко, керівник клубу «Скажені карасі», вважає, що саме завдяки таким заходам до проблеми можна привернути увагу загалу та залучити ще більше благодійників.

– Ми не просто стоїмо зі скриньками і збираємо кошти, а проводимо спортивний благодійний захід. Члени нашого клубу, аматори з плавання беруть участь в естафеті, – зазначив він.

У змаганнях взяли участь чотири команди по шість плавців – трьох спортсменів і трьох любителів. Після змагань відбувся фан-заплив, в якому змогли взяти участь будь-хто із відпочивальників на пляжі.

Для тих, хто ніколи не плавав на швидкість дистанція могла здатися важкою, але ж головне участь, переконані організатори. Загальна довжина естафети – 1 кілометр. Учасники долали по 100, 200, 300 метрів за один відрізок естафети. Змагання виявилися затятими, адже місце, яке посіла команда, визначало, скільки коштів із призового фонду отримають її підопічні: 1 місце – 40 % усіх коштів; 2 місце – 30%; 3 місце – 20% і відповідно 4 місце –10 %.

Ледь більше 13 хвилин знадобилося команді із синіми шапочками, щоб перемогти. Переможців нагородили сувенірними медалями.

– 10 років плавав у школі, потім у військовому училищі був у збірній з офіцерського багатоборства. Так по життю зі спортом, – поділився після нагородження Олександр Ляшенко, учасник Синьої команди.

Вища ціль, заради якої змагалися плавці, надавала ще більше наснаги на перемогу.

– Звичайно додає наснаги те, що допомагаємо дітям, – поділився Михайло Мандрика, спортсмен із клубу «Скажені карасі». Додав, що умови для змагання видалися сприятливі – і вода тепла, і дистанція по силах аматорам. Самі ж спортсмени до запливів на відкритій воді готові зажди:

– Ми тренуємося постійно, нещодавно у Молдові виступали на відкритий воді, вибороли призові місця. Тож відкрита вода – це не проблема, – зазначив Михайло.

Начальник Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Людмила Калаптуровська, яка також взяла участь у запливі, закликає кожного долучатися до активного та здорового способу життя, пропагувати його:

– Наш центр пропагує здоровий спосіб життя і підтримує населення у прагненні до здорового способу життя. Ми тут, адже хочемо підтримати наших плавців. Плавання – це один із основних динамічних видів спорту, який допомагає розвивати дихальну систему, укріплювали серцево-судинну систему. Ми за те, щоб наші діти, наша нація була здоровою, – розповіла Людмила Калаптуровська.

Банківські реквізити для перерахування благодійного допомоги: Код ЄДРПОУ 40206813; р/р 26003054617827 у Полтавському ГРУ ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»,

МФО 331401

Отримувач: ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «КЛУБ ВЕТЕРАНІВ ПЛАВАННЯ ТА СПОРТУ «СКАЖЕНІ КАРАСІ»
Призначення платежу: благодійна допомога

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter