Подія, яку чекали протягом десятиліття: у Полтаві відкрили пам’ятник Мазепі (ФОТО)

Суспільство
Надія Труш7 травня 2016 о 16:223231 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Подія, яку чекали протягом десятиліття: у Полтаві відкрили пам’ятник Мазепі (ФОТО)
Історія встановлення пам’ятника Мазепі у Полтаві розпочалася ще 2005 року. І лише через 10 років пам’ять українського гетьмана нарешті вшанували.

Подія року, до якої йшли десятиліття у Полтаві відкрили пам ятник Мазепі (ФОТО)Фоторепортаж Андрія ІвановаСьогодні, 7 травня, у Полтаві відбулася історична подія всеукраїнського масштабу – офіційно відкрили пам’ятник гетьману Івану Мазепі. Кілька тисяч полтавців та гостей обласного центру прийшли на Соборну площу, незважаючи на дощ та деякі технічні перешкоди, влаштовані заради безпеки Глави держави.

Офіційне відкриття кілька разів переносили – все через поважного гостя, Президента Петра Порошенка. Спочатку воно повинно було відбутися 5 травня, згодом перенесли на 7 травня. так само довго не могли визначитися із часом – із 12.00 візит Президента перенесли на 14-ту годину.

Нагадаємо, за кілька днів до відкриття пам’ятник Мазепі намагалися підірвати. Однак незначні пошкодження монумента не стали на заваді історичним урочистостям. Помітно було, що полтавці раді дійству, хоча і потрібно було вистояти півгодинну чергу, аби пройти через турнікет із охороною. Щоправда, паспорти не перевіряли.

Відкрив пам’ятник Петро Порошенко разом із головою Полтавської ОДА Валерієм Головком. До речі, коли Президент йшов до сцени, із натовпу чулися вигуки «Ганьба!» та свист. У промові Порошенко говорив про історію, російську агресію та важливість пам’ятника Івану Мазепі. Також був присутній Тарас Кутовий, якого нещодавно призначили міністром аграрної політики.

Пропонуємо переглянути фото, розлогий репортаж та відео очікуйте на нашому сайті згодом.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter