«Полтававодоканал» зараховував споживачам більше води до сплати, ніж визначено нормами

Суспільство
Ольга Матвієнко8 лютого 2016 о 12:1730041 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Полтававодоканал» зараховував споживачам більше води до сплати, ніж визначено нормами
Антимонопольний комітет проводить розслідування.

«Полтававодоканал» зараховував споживачам більше води до сплати, ніж визначено нормамиАМКУ розслідує зловживання КП «Полтававодоканал». Фото – kvasyliv.rv.ua

Територіальне відділення АМКУ порушило справу проти КП «Полтававодоканал» за зловживання монопольним становищем на ринку водопостачання.

Як повідомили у прес-службі антимонопольного комітету, від неправомірних дій підприємства постраждали мешканці Полтави, Карлівки, Машівки, Кобеляк, Нових Санжар, Опішні, Котельви, Шишак, Стасів.

Як встановили в АМКУ за результатами розгляду заяви, КП «Полтававодоканал» із 1 липня 2014 року нараховувало плату споживачам за надані послуги з централізованого водопостачання з відповідно до нормативів питомого водоспоживання з урахуванням норми питомого водоспоживання на гарячу воду.

При цьому, у відповідності до норм, затверджених рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради «Про затвердження нормативів питного водопостачання та норм питомого водоспоживання населенням міста» від 28 грудня 2012 року, із 1 липня 2014-го норма на одну особу холодної води та стоків для гуртожитків із централізованим ГВП з водопроводом, каналізацією, із загальними душовими становить 90/150л/добу/особу, а не 150/150л/добу/особу. А відтак, споживачі, які не мають лічильників води, могли сплачувати за завищений обсяг надання послуг із централізованого водопостачання.

В антимонопольному комітеті зазначають, що розслідування у справі триває.

До теми: Вода у Полтаві подорожчає

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter