Полтавські екс-комунальні газети можуть отримати по 50 тисяч гривень допомоги

Суспільство
Надія Труш4 липня 2016 о 17:21993 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські екс-комунальні газети можуть отримати по 50 тисяч гривень допомоги
«Полтавський вісник», «Зоря Полтавщини», «Село Полтавське» мають шанс отримати матеріальну підтримку від держави, якщо відповідний проект постанови буде прийнятий.

Полтавські екс-комунальні газети можуть отримати по 50 тисяч гривень допомогиПолтавські екс-комунальні газети можуть отримати по 50 тисяч гривень допомоги. Фото comin.kmu.gov.ua

Держкомтелерадіо ініціює одноразове надання 50 тисяч гривень ЗМІ, що роздержавлюється. Про це йдеться на офіційному сайті Державного комітету телебачення і радіомовлення України.

Власне, Державний комітет телебачення і радіомовлення і пропонує уряду затвердити одноразову адресну фінансову підтримку друкованому ЗМІ, які йдуть на роздержавлення. Відповідний проект постанови Кабміну представив заступник начальника управління – начальник відділу законопроектної роботи Комітету Олексій Тарасенко під час засідання робочої групи НСЖУ з питань реформування.

Проект постанови передбачає, що це буде одноразова адресна підтримка одному реформованому друкованому ЗМІ, передбачена на покриття найбільш витратних складових частин виробничого процесу, зокрема, на поліграфічні послуги та закупівлю паперу.

Передбачено, що загальна кількість реформованих ЗМІ становитиме 562 одиниці. В першому етапі орієнтовно беруть участь 200 видань. Вони отримають фінансування в 2017 році, решта – у 2018. Всього на ці цілі потрібно 28 100 000 гривень.

Державна підтримка буде надаватися виключно за умови забезпечення функціонування друкованого засобу масової інформації, збереження його назви, цільового призначення і тематичної спрямованості.

Проект постанови ще розглядатимуть у Міністерстві фінансів, також свої пропозиції надасть робоча група НСЖУ з питань роздержавлення.

Нагадаємо, у Полтаві три видання, які нині проходять етапи роздержавлення. Це «Полтавський вісник», «Зоря Полтавщини», «Село Полтавське». 27 квітня поточного року Полтавська міськрада вийшла із співзасновників газети «Полтавський вісник». А 1 червня Полтавська облрада вийшла із співзасновників газет «Зоря Полтавщини» і «Село полтавське». Довідково: У 2015 році видання отримували дотації з обласного бюджету: «Зоря Полтавщини» (загальний дохід на 2015 рік 3 млн 400 тис. грн) – 15% з цієї суми; «Село Полтавське» отримало 300 тис. грн дотацій від обласної ради (30% від загального бюджету редакції за рік), за даними Інституту масової інформації.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter