Полтавські кінодокументалісти отримали нагороду на фестивалі в Індії

Суспільство
16 квітня 2015 о 11:271049 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські кінодокументалісти отримали нагороду на фестивалі в Індії
На Полтавщину з нагородою повернувся директор кінофестивалю «Полтава-Док» Олександр Калашник.

Полтавські кінодокументалісти отримали нагороду на фестивалі в ІндіїДмитро Вовк отримав нагороду за фільм "Небесна варта". Фото Наталії Семенкової

За 7 років існування фестивалю документального кіно «Полтава-Док» його учасники вперше взяли участь у міжнародному кінофестивалі в Індії. Представником України до міста Нашік, де проходив фестиваль «NIFF», відправився директор «Полтава-Док» Олександр Калашник.

Роботи полтавців мали значний успіх та були відзначені з-поміж інших учасників фестивалю. Особливу увагу приділили двом українським фільмам із семи: «Медовому ранку» і «Небесній варті». Журі та глядачі із захопленням сприйняли кінострічки кращих документалістів Полтави та навіть призначили нагороду у номінації «Кращий іноземний короткометражний документальний фільм» «Небесній варті» Дмитра Вовка.

– Великий відсоток представлених кінострічок мали індійські фільми, але саме на наші стрічки люди гостро реагували, із деяким хвилюванням ставилися до них та до України в цілому. Непередаване почуття гордості за свою країну, за вітчизняних кіномитців наповнювало серце, – розповів Олександр Калашник.

До теми: Кращими у Полтаві визнали коротометражки про бджіл та скульптора, закоханого у коней

Поява представника з України викликала радість не тільки у глядачів, а й у організаторів кінофестивалю, адже наша держава вперше взяла участь у подібному заході. Фільми полтавських режисерів настільки зацікавили громадськість, що лунали прохання показати повторно ще дві короткометражки, кінець яких супроводжувався оваціями.

– Фільм «Небесна варта» розповідає глядачам про життя українських льотчиків. Дозвіл у Генштабі на зйомку став моментом відліку в роботі над короткометражкою. Дуже складним та кропітким виявилось створення кінострічки. Значний вклад до розробки доклав генерал авіації з його цікавою біографією та історією. Зібрав усе до купи Дмитро Вовк. Він створив фільм, який приніс Україні перемогу на кінофестивалі в Індії, – сказав Калашник.

Ця нагорода важлива не тільки для Полтави, а й для всієї України. Адже запрошення на кінофестиваль міжнародного рівня говорить про рівень майстерності українців, їх талант та безмежні можливості у світі кіномистецтва. Перемога у номінації «Кращий іноземний короткометражний документальний фільм» втілює впевненість у подальших успіхах України.

Наталія Семенкова

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter