Полтавський call-центр емоційної допомоги для бійців АТО проводить другий набір волонтерів

Суспільство
Ольга Матвієнко24 лютого 2016 о 09:191405 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський call-центр емоційної допомоги для бійців АТО проводить другий набір волонтерів
Волонтери збираються збільшити час роботи call-центру «АТОЛ»

Полтавський call-центр емоційної допомоги для бійців АТО проводить другий набір волонтерів

5 місяців тому в Полтаві розпочав роботу «АТОЛ» – call-центр волонтерської служби емоційної допомоги для учасників АТО, членів їхніх сімей, волонтерів та внутрішніх переселенців. Наразі триває другий набір волонтерів для роботи в call-центрі.

Волонтерська служба емоційної підтримки (ВСЕП) «АТОЛ» працює в Полтаві з вересня 2015 року. За цей час волонтери допомогли більше ніж 400 особам.Усі дзвінки на лінію безкоштовні та анонімні.

Наразі «АТОЛ» розпочав другий набір волонтерів. За словами координатора «АТОЛ» Ольги Олексієнко, це зумовлено двома причинами: по-перше, деякі з волонтерів не можуть продовжувати роботу з особистих причин, по-друге, в майбутньому планується збільшення часу роботи «АТОЛ» (наразі допомога надається з 17.00 до 23.00).

– Ми почали помічати, що багато дзвінків надходить в нічний час, і о третій, і о четвертій годині – говорить Ольга Олексієнко. – Тому вирішили збільшити час роботи call-центру, щоб усі, хто потребує емоційної допомоги, могли її отримати.

Відбір волонтерів включатиме в себе декілька етапів. Спочатку відбудуться загальні збори для всіх бажаючих. Потім Ольга Олексієнко разом з експертом ВСЕП «АТОЛ» Ігорем Власенком проведуть з майбутніми волонтерами індивідуальні співбесіди та відберуть 15 осіб, які продовжать навчання.

Заняття проходитимуть 2 рази на тиждень. В якості педагогів виступлять волонтери call-центру, яких визначили литовські спеціалісти.

Після закінчення теоретичних занять кожен з майбутніх волонтерів отримає 200 годин практики в «АТОЛ». Успішно пройшовши практику, курсант отримає сертифікат волонтера емоційної допомоги.

Для того, щоб долучитися до навчання, потрібно заповнити анкету, після чого працівники «АТОЛ» та повідомлять всю необхідну інформацію.

Заявку може подати будь-яка особа, яка досягла 18-річного віку. Єдина і головна умова: бажання допомагати людям, які постраждали в результаті війни.

Денис Старостін, прес-служба ВСЕП «АТОЛ»

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter