Полтавці матимуть державну підтримку при переході на альтернативне опалення

Суспільство
Ольга Матвієнко2 липня 2015 о 12:391057 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці матимуть державну підтримку при переході на альтернативне опалення
Запроваджено Програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення.

Полтавці матимуть державну підтримку при переході на альтернативне опаленняДержава надає підтримку для впровадження енергозберігаючих технологій. Фото – 7d.rv.ua

В умовах сьогодення питання ощадливого використання паливно-енергетичних ресурсів, заміщення газу альтернативними видами палива та державна підтримка впровадження енергоефективних заходів є надзвичайно важливими для сучасної України.

Одна з таких фінансових програм підтримки кінцевого споживача розроблена Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, повідомляють на офіційному сайті Полтавської міської ради.

Так, з жовтня 2014 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України запроваджено програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення (далі - Програма), відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2011 № 1056 «Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження». Цей механізм забезпечує відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням в ПАТ «Ощадбанк», на придбання твердопаливних та електричних котлів.

Наразі Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України розроблені та на засіданні Уряду прийняті зміни до Програми, які спрямовані на стимулювання населення, зокрема власників індивідуальних будинків, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів. З проектом відповідної постанови Кабінету Міністрів України можна ознайомитись на сайті Держагенства.

Механізм забезпечує відшкодування частини суми кредитів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів у багатоквартирних та одноквартирних будинках за такими напрямками у таких розмірах:

– 30% (але не більше 10 тисяч гривень) – для фізичних осіб (населення) для впровадження заходів у одноквартирних будинках (та квартирах багатоквартирних будинків);

– 40% – для ОСББ (ЖБК) для впровадження заходів у багатоквартирних будинках.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter