Полтавці не підтримали Марафон написання листів

Суспільство
8 грудня 2015 о 08:41922 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці не підтримали Марафон написання листів
Листи підписували й у знак підтримки ув’язнених у Росії українців – Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва та Олександра Кольченка.

Полтавці не прийшли підтримати Марафон написання листівАкцію на підтримку політв’язнів по всій Україні організовує Amnesty International

Днями у приміщенні «Львівської кав’ярні» відбувся Марафон написання листів у знак підтримки людей, права яких порушуються в усьому світі. Можна сказати, що полтавці акцію проігнорували.

Суть заходу полягала в тому, що люди по всій Україні у 81 локації підписують звернення до урядів та органів влади відповідних країн на підтримку конкретних заарештованих, чиї права були порушені. Таким чином українці виявляють із ними солідарність та докладають частинку своїх зусиль для їх звільнення.

Організовує захід, приурочений до Міжнародного дня прав людини (10 грудня), Amnesty International. Організація цього року відібрала 7 героїв своєї правозахисної акції, на яких зосередили увагу людей по всьому світу. Планується зібрати від небайдужих людей підписи під петиціями та листи підтримки в адресу цьогорічних героїв. Далі ці звернення передадуть в центральний офіс Amnesty International, який знаходиться у Лондоні, звідки вже їх надсилатимуть одним пакетом, кожному адресату.

Читайте також:

Як і анонсувалося захід від Amnesty International організовував та координував правозахисник Олександр Проценко. Він збирав підписи стосовно 4 справ:

1) Громадян України Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва та Олександра Кольченка, незаконно засуджених російським судом за звинуваченням у «терористичній діяльності»;

2) Піо Піо Аунь (М’янма) – студентки та активістки з родини політичного дисидента, якій за участь у мирному протесті загрожує 9 років ув’язнення;

3) Опозиційного журналіста Мухаммада Бекжанова (Узбекистан), засудженого на 15 років на підставі зізнань, які він дав під тортурами;

4) Художника Зунара (Малазія), що опублікував низку повідомлень, в яких розкритикував судову систему країни. Чоловіку загрожує 43 роки в’язниці за 9 повідомлень у Twitter.

Полтавці не прийшли підтримати Марафон написання листів

Полтавці до акції долучилися не надто активно. Станом на 18.00 (середина заходу) підписи-звернення по справі Сенцова-Афанасьєва-Кольченка поставило тільки 5 чоловік. Вочевидь або полтавці не знали про акцію, або ж у вечір неділі вони мали важливіші справи.

До речі, варто зауважити, що справа Сенцова має подібні обставини з ув’язненням 73-річного полтавця Юрія Солошенка. Колишній директор заводу «Знамя» засуджений за шпигунство на 6 років. Правозахисник Олександр Проценко пообіцяв з’ясувати, чи працює зараз Amnesty International над цією справою. Можливо, в наступному році по всьому світу збиратимуть підписи за звільнення полтавця.

Наступного тижня представники Amnesty International проведуть ще два заходи, пов’язані з Марафоном написання листів. 10 грудня з 11.00 до 12.20 Марафон пройде у Українській медичній стоматологічній академії (вул. Шевченка, 23). В цей же день з 12.00 до 14.00 подібний захід пройде у середній школі № 5 (вул. Жовтнева, 64). Проте він буде закритим, оскільки його основна функція – проведення лекції з елементами презентації дітям 1 класу на тему «Права дитини» та створення малюнків на правозахисну тематику.

Більше дізнатися про людей, на яких зосереджена увага цьогорічного Марафону написання листів, можна тут (http://lwm.amnesty.org.ua/). Також на сайті організації можна висловити свою підтримку онлайн.

Роман Повзик

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter